X FACTOR NA PINKU: Počinje potraga za talentima, prijavite se (FOTO) (VIDEO)

Popularni šou počeće da se emituje od oktobra na "ružičastoj televiziji", dok je veliko finale zakazano za februar. Prijava za audiciju počinje od danas. Pobednik "X factora" dobija Ugovor o vođenju karijere, koji je vredan više od 200.000 evra, kao i ugovor sa produkcijom "Sony music"

  • 10

NOVI TALENT-ŠOU OD JESENI! "X factor", jedan od najpopularnijih svetskih šou-programa, počinje sa emitovanjem u oktobru, a pripreme su već uveliko u toku, saopšteno je danas na konferenciji za štampu na Televiziji "Pink", koja je postala emiter ovog formata za područje Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dok će se šou emitovati i na televiziji „Sitel" u Makedoniji. Hrvatska će u ovaj projekat biti uključena od naredne sezone.

- Ovo je šou u kojem se traži i nešto više od pevanja koje se podrazumeva, neka vrsta harizme koju su autori projekta definisali kao "X factor". U pitanju je takmičarski muzički šou u kojem će se pojaviti pevači različitih godina i različitih muzičkih pravaca. Naša želja je da u narednoj godini iznedrimo nekoliko velikih zvezda iz oblasti pop, rok muzike i novih muzičkih pravaca. Neksromno smatramo da je samo TV „Pink" zajedno sa svojom izdavačkom kućom „City records" u mogućnosti da po završetku ovog šou-programa obezbedi karijeru pobedniku i eventualno još nekom od učesnika kojeg ne izabere publika. A osim Ugovora o vođenju karijere, koji je vredan više od 200.000 evra, pobednik dobija i Ugovor sa produkcijom  "Sony music" - rekao je Darko Popović, direktor promo i PR sektora i pomoćnik glavnog urednika TV Pink.

Prijava za audiciju, a samim tim i potraga za talentima počinje već danas, saopšteno je na konferenciji. Zainteresovani kandidati treba da pošalju X,  zatim razmak, pa ime i prezime, mesto odakle su, godište, i oznaku „single" ili „grupa", s obzirom da ovaj šou pored solo pevača, favorizuje i pevačke grupe. Poruku treba poslati na broj 1556 , a cena SMS je 60 dinara (vip), 62,4DIN (mts), 63,6 DIN (Telenor).

- Očekujte odličan žiri koji, u stvari, ima ulogu mentora i koji se međusobno takmiči između sebe sa svojim timovima, što daje dodatno na dinamici. Takođe, očekujte i spektakularnu scenografiju koja će biti smeštena u jednom od najvećih „Pinkovih" filmskih studija u Šimanovcima, kao i specijalna iznenađenja u vidu gostovanja nekoliko svetskih i domaćih muzičkih atrakcija. Kada su svetska imena u pitanju, u pregovorima smo sa "Plan B", Liki Li, Loren, kao i jednom od najvećih tinejdžerskih zvezda koju je iznedrio upravo ovaj format - izjavio je Mirko Vukomanović, glavni muzički producent i direktor marketinga produkcije MBK koja je zadužena za kreativni deo i izvršnu produkciju projekta, a koja je u Srbiji već realizovala četiri sezone emisije „Ja imam talenat" od istog licencora.

Na pitanja ko će se naći u žiriju, PR produkcije MBK Aida Alilović je izjavila:

- Neka imena još kratko ostanu tajna, ali možemo reći da su u pitanju zaista ljudi od velikog respekta u javnosti, a u pitanju su pevači, muzički producenti i predstavnici šoubiznisa izvan samog sektora muzike. U žiriju će se naći četiri osobe koje su popularne na svim pomenutim teritorijama. Tačna imena ćemo otkriti na jednoj od sledećih konferencija za štampu - rekla je Alilovićeva.

Učesnici konferencije su otkrili i da će u sam prijekat biti uključen i njegov autor Sajmon Kauel koji će se uskoro i obratiti video-porukom gledaocima Televizije "Pink".

- Sajmon će u jednom trenutku biti i gost u završnici ovog veoma popularnog šou-programa. Dogovorili smo se da on u potpunosti podrži talente sa ovih prostora - rekao je Mirko Vukomanović.

Zanimljivo je da u ovom šouu imaju pravo da učestvuju i nekadašnji učesnici drugih talent-takmičenja kao što su "Operacija trijumf", "Zvezde Granda", "Prvi glas Srbije", "Ja imam talenat" i "Idol".

Muzički talent-šou "X faktor" stvorio je Sajmon Kauel 2004. godine, a za kratko vreme postao je veoma popularan širom planete. U ovom takmičenju sudije su bile neke od najpoznatijih svetskih muzičkih zvezda poput Nikol Šercinger, Šeril Kol, Pole Abdul, Britni Spirs i ostalih.

Pogledajte kako je pobednik poslednjeg održanog britanskog "X faktora" Džejms Artur otpevao numeru "Immposible" u finalu ovog takmičenja:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    29. jun 2013 | 15:51

    Nadam se samo da ,,nasi,, nece biti skrti sto se tice ozvucenja i scene kao u ,,prvom glasu srbije,, , ,,ja imam talenat,, i sl. Jer bez toga ovaj sou nece biti ono sto treba da bude. Inace jedva cekam da pocne :D Jedva sam cekao da stigne u Srbiju, pratio sam i americki i australijski x factor, i tacno znam da se ocekuje dosta od ovog soua u Srbiji. :))

  • Vojin

    26. jun 2013 | 21:09

    A studio im od jutarnjeg programa. A ziri kompetentan u pm...

  • Burduš

    29. jun 2013 | 14:10

    Nije to kopija budalo... Procitaj text 3 puta da shvatis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA