MUZIKA I VINO: Džiboni predstavio novi album "20th Century Man" (FOTO)

Čuveni kantautor, koji će 25. oktobra održati koncert u Beogradu, promovisao je u Rovinju svoje novo muzičko izdanje - album "20th Century Man" snimljen na engleskom jeziku

  • 1

U intimnoj atmosferi romantičnog istarskog imanja „Stancia Meneghetti" kraj Rovinja prijatelji i partneri kompanije "Terra Divina" iz Srbije i Hrvatske imali su priliku da se na lep i neobičan način upoznaju sa novim albumom Zlatana Stipšića Džibonija, pod nazivom „20th Century Man". Portal Telegraf je, takođe, sponzor novog albuma čuvenog hrvatskog pevača, koji će 25. oktobra održati koncert u beogradskoj "Kombank Areni".

Numere na engleskom jeziku poput „Ain't Bad Enough For R'n'R" i  „Kids In Uniform", balade „Hide The Mirror" i „Broken Finger", i svakako pesma koja je otvorila album „Hey Crow", koje je popularni Džibo tom prilikom izveo, prisutni gosti su pozdravili sa neskrivenim zadovoljstvom dok su istovremeno uživali u Malvaziji i ostalim dobro poznatim istarskim vinima koja su već godinama izuzetno popularna u Beogradu i celoj Srbiji. „Terra Divina" se ovoga puta uz MTV pojavljuje i kao izdavač Džibonijevog albuma „20 CenturyMan" za Srbiju i to u ekskluzivnom zajedničkom izdanju sa „domaćim" lajv albumom koji tako upravo kod nas doživljava svoju premijeru.

Novi album jednog od najboljih balkanskih kantautora „20th Century Man" prvi je u njegovoj karijeri snimljen na engleskom jeziku i namenjen je pre svega evropskom tržištu. Album je producirao britanski producent i dobitnik Gremija Endi Rajt, poznat po saradnji sa izvođačima kao što su "Massive Attack", "Eurythmics", "Simple Minds", "Simply Red". „20th Century Man" je u najvećem delu sniman i produciran u "Abbey Road" studiju u Londonu i donosi osam potpuno novih Džibonijevih pesama na engleskom jeziku, zajedno sa dve nove obrade pesama sa poslednjeg albuma „Toleranca".

Džiboni će ovog leta još jednom obradovati svoje fanove, i to još jednim albumom. Reč je o „domaćem" lajv albumu koji je ovih dana, takođe, najavljen novim singlom „Slavim ove dane što si tu" live (ft. Maya Azucena & London Gospel Community Choir), i pratećim video-spotom koji potpisuju Marsela Zanki i Žare Batinović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    3. jul 2013 | 13:47

    Jedva čekam koncert! Gibonni je vrhunski umetnik, svetskog nivoa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA