Deset najskupljih filmova svih vremena! (VIDEO) (FOTO)

Prvi na listi je avanturistički spektakl "Pirati s Kariba: Na kraju sveta" , a odmah za njim sledi i najromantičniji film svih vremena "Titanik". Na listi se nalaze i "Avatar", "Spajdermen 3" i "King Kong"

  • 2

Iako su ove godine snimljeni filmovi u čiju su produkciju uloženi milioni, nijedan od visokobudžetskih spektakala nije se ni približilo vrtoglavim iznosima produkcije svojih prethodnika blokbastera. Top listu 10 najskupljih filmskih ostvarenja predvodi megapopularni avanturistički spektakl "Pirati s Kariba: Na kraju sveta"  iz 2007. godine. Treći deo Diznijeve franšize koštao je 332 miliona dolara. Sledi romantična drama Džejmsa Kamerona "Titanik" iz 1997. s iznosom od 286 miliona dolara.

Pogledajte oficijalni trejler filma "Titanik":

Treći na listi je "Spajdermen 3" (2007) koji je koštao 286 miliona dolara. Kristen Danst je izjavila da joj je poljubac u ovom filmu bio ljigav i nimalo privlačan.

Na četvrtom mestu je animirano ostvarenje "Zlatokosa" iz 2010. godine, a ovaj film je koštao 274 miliona dolara. Odmah potom sledi megapopularni hit "Hari Poter i polukrvni princ", 268 miliona dolara. Nedavno je Ričard Grifits koji igra ujka Vernona u ovom kultnom ostvarenju umro usled posledica operacije srca. 

Podsetite se "Hari Potera" šestog dela:

Odmah iza filma o čarobnjaku sledi "Vodeni svet" sa Kevinom Kostnerom iz 1995. godine, čija je produkcija iznosila 259 miliona dolara.

Na sedmom mestu nalazi se još jedan film Džonija Depa, "Pirati s Kariba: Tajna škrinje" iz 2006. godine koji je koštao "tričavih" 256 miliona dolara.

"Avatar" je bio jedan od najskupljih filmova svih vremena, sve dok se nije otkrilo da ipak postoje fimovi u koje se više uložilo. Ovaj projekat snimljen je 2009. godine i koštao je 254 miliona dolara. Snimanje drugog dela počeće 2014. godine. 

Poslednja dva, ali ne i manje bitna mesta zauzimaju "Džon Karter" iz 2012. godine- 250 miliona dolara i "King Kong"- 243 miliona dolara.

(A. Č. /B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA