VRAĆA GA INDIJANCIMA: Džoni Dep otkupljuje "Ranjeno koleno"?

Dep je rekao da razmatra kupovinu zemljišta u indijanskom rezervatu Pajn Ridž koje bi vratio plemenu, jer je ono važno za njihovu kulturu. U bici kod "Ranjenog kolena", 300 indijanskih muškaraca, žena i dece ubila je Sedma konjica

  • 2

Holivudska zvezda Džoni Dep navodno je zainteresovan da kupi deo spomeničkog kompleksa "Ranjeno koleno", i tako zaustavi višemesečno "prepucavanja" aktivista, vlasnika zemljišta i predstavnika severnoameričkih Indijanaca. Dep je rekao da razmatra kupovinu zemljišta u indijanskom rezervatu Pajn Ridž koje bi vratio plemenu, jer je ono važno za njihovu kulturu. U bici kod "Ranjenog kolena", 300 indijanskih muškaraca, žena i dece ubila je Sedma konjica 1890.

- Radim sve što mogu da se to dogodi. To je zemlja sa koje su oterani, a potom su tamo i masakrirani. To me čini zaista tužnim- rekao je jedan od najlepših glumaca današnjice.

Vlasnik zemljišta Džejms Čivčinski, čija je porodica vlasnik zemlje od 1968. godine, pokušava da proda 16 hektara zemljišta koje je istorijski spomenik i još jednu parcelu, takođe od 16 hektara za 4,9 miliona dolara. Prodaja je šokirala plemenske starešine koji smatraju da Čivčinski želi da profitira od ubistva njihovih predaka. Nije poznato da li je Dep izneo svoju ponudu Čičvinskom.

Podsetimo, Džoni je nedavno zaposlio statiste kao beskućnike u svom novom filmu, a otkrio je i da je potpuno slep na jedno oko, dok na drugu isto slabo vidi.

(A. Č. /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA