Plasido Domingo napustio bolnicu i vraća se operi

Domingo (72) koji je pre nekoliko dana smešten u bolnicu u Madridu zbog plućne embolije - začepljenja arterije u plućima, uspešno se oporavlja

  • 0

Španski operski pevač Plasido Domingo napustio je bolnicu i trebalo bi da se danas vrati poslu, saopšteno je iz Madridske opere.

Slavni tenor neće pevati, ali će prisustvovati probi opere "Postino" meksičkog kompozitora Danijela Katana u kojoj je trebalo da nastupi ali je prošle sedmice hospitalizovan, prenosi AP.

Domingo (72) je pre nekoliko dana smešten u bolnicu u Madridu zbog plućne embolije - začepljenja arterije u plućima, kako je tada rekla njegova predstavnica za štampu Nensi Selcer.

- Domingo, koji se uspešno oporavlja od embolije, rekao nam je da će popodne doći da bi prisustvovao probi kostima i dao podršku svojim kolegama - navodi se u saopštenju madridskog Teatro Reala.

Alvaro Domingo, pevačev sin, kazao je da očekuje da će se njegov otac oporavljati tri nedelje u Madridu, kao i da ne razmišlja o povlačenju. Domingo, koji je, takođe, i generalni direktor opere u Los Anđelesu, bio je primoran da otkaže nekoliko nastupa koji su bili predviđeni za ovaj mesec, javile su agencije.

Ovo nije prvi put da se Domingo suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemom. Godine 2010, operisao je rak debelog creva. Tokom karijere, španski tenor izveo je više od 140 uloga, a poznat je i kao član čuvenog operskog trija "Tri tenora", koji su pored njega činili Lučano Pavaroti i Hose Kareras.

Zbog svojih napora u promovisanju opere širom sveta, Domingo je nedavno imenovan za ambasadora dobre volje Uneska.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA