Emilijana Torini i Rob Garza na "Terraneo" festivalu!

Mlada pevačica sa Islanda i član benda "Thivery Corporation" će održati koncerte u Šibeniku, a na festivalu će nastupiti i paradni bend iz Nju Orleansa

  • 0

Rob Garza iz legendarnog sastava "Thievery Corporation", talentovana Emilijana Torini i sjajni paradni sastav "The Hot 8 Brass Band" pridružuju se spisku izvođača koji će od 7. do 9. avgusta nastupiti u Šibeniku na trećem izdanju Terraneo festivala.

Emilijana Torini je muzičarka porekom sa Islanda, najpoznatija kao vlasnica hita "Jungle Drum" i nekadašnja članica sastava "GusGus". Osim što je učestovala u stvaranju i izvođenju pesama na debi albumu ovog benda, Emilijana je napisala numeru "Slow", jedan od najvećih hitova australijske pevačice Kajli Minog, singl sa albuma "Body Language".

Bend "Thievery Corporation" prepoznao je talenat ove pevačice i kompozitorke, pa je tako Emilijana otpevala vokalne deonice na nekoliko pesama sa albuma "The Richest Man In Babylon" ovog vorld mjuzik benda. Torini će u Šibeniku nastupiti 7. avgusta.

Dan kasnije – 8. avgusta, drugo festivalsko veče svojim di-džej setom zatvoriće Rob Garza iz benda "Thievery Corporation". Posle odličnog nastupa njegovog matičnog benda na "Terraneo" festivalu prošle godine, Rob se ovoga puta vraća na svoj omiljeni hrvatski festival kao di-džej. 

Garza je tokom svoje 18 godina duge karijere dao prepoznatljiv pečat muzici sastava "Thievery Corporation", što dokazuje sedam studijskih albuma ovog benda nastalih za vreme Robovog angažmana. Još jedna stvar po kojoj je Rob poznat je njegovo sjajno remiksovanje numera drugih izvođača, a on sam kaže da inspiraciju za bavljenje ovom delatnošću pronalazi u različitim muzičkim žanrovima koje je imao priliku da čuje tokom poslednjih nekoliko godina otkad se nastanio u San Francisku.

Kad pomislite na festival, prva asocijacija je parada, ali nijedna parada nije potpuna bez paradnog benda! Zato će pravu atrakciju predstavljati učešće jednog od najpoznatijih svetskih paradnih bendova "The Hot 8 Brass Band", koji će prvog dana festivala, u sredu, 7. avgusta, prodefilovati na lokaciji bivše kasarne "Bribirski knezovi" i na pravi način označiti početak festivala!

Da podsetimo, na festivalu koji se održava od 7. do 9. avgusta sviraće i "The Prodigy", "My Bloody Valentine", "Wu-Tang Clan", Azelija Benks, "Gang of Four", "The Cribs", "Calexico", "Dubioza kolektiv", "Darkwood Dub" i drugi.

Detalje o ponudi kampa, programu, izvođačima, propratnim sadržajima, akcijama, galerijom slika, kao i načinima kupovine karata, možete da pronađete na službenoj stranici festivala www.terraneofestival.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA