BELGRADE BEER FEST 2013: Grupa Dexter pobednik konkursa za demo bendove

Grupa Dexter, čija je pesma "Heroj iz potrebe" osvojila 7.927 glasova na zvaničnoj Fejsbuk strani, otvoriće muzički program festivala u subotu 17.avgusta

  • 1

Na ovogodišnjem konkursu za demo bendove Belgrade Beer Festa pobedila je grupa Dexter, čija je pesma "Heroj iz potrebe" osvojila 7.927 glasova na zvaničnoj Fejsbuk strani festivala. Kao nagradu bend dobija nastup na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu, koji se održava od 14. do 18. avgusta. Grupa Dexter će otvoriti muzički program festivala, u subotu 17. avgusta.

Na konkursu koji je trajao dve nedelje učestvovalo je 85 bendova, koji su zajedno sakupili više od 43.000 glasova, čime je oboren prošlogodišnji rekord i po broju prijavljenih bendova, i po broju posetilaca Fejsbuk stranice na kojoj su glasali.

Belgrade Beer Fest na ovaj način već treću godinu zaredom pruža šansu mladim neafirmisanim bendovima da nastupe u uslovima jednakim onima koje imaju i veliki svetski bendovi.

Grupu Dexter osnovali su Aleksandar Božinović (vokal) i Ivan Vukadinović (gitara) početkom 2012. godine. Kako su se stvari zahuktavale, a melodični rifovi i kvalitetni tekstovi nailazili na brojne pozitivne kritike, osnivači shvataju da je vreme da se u bend dovedu klavijaturista (Nemanja Stefanović - Pike), basista (Nikola Pavlović - Bimba) i bubnjar (Janko Dunčić).

Za deset godina postojanja Belgrade Beer Fest je posetilo oko 5.500.000 ljudi, održano je 450 besplatnih muzičkih nastupa, i predstavljeno 90 brendova piva. Društveno odovorne kampanje, čiji je fokus očuvanje životne sredine, svake godine su važan deo festivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA