LUK BREJSI: Crnogorci odbili da Bonda posluže vodka martinijem! (FOTO)

"Barmen u Kotoru je pogledao Brosnana izbezumljeno i gotovo postiđeno, i rekao da ne zna da napravi omiljeno Bondovo piće. To je bio jedini barmen na celom svetu koji se ne bi polomio da napravi vodka martini Džejmsu Bondu", ispričao je mladi holivudski glumac u intervjuu

  • 6

Mlada nada Holivuda Luk Brejsi, koji glumi pored Pirsa Brosnana u filmu "November Man", ovih dana je napustio Beograd posle višemesečnog snimanja ovog špijunskog spektakla. Tokom boravka u Beogradu Brejsi je postao veoma "ozbiljan igrač" prestoničkog noćnog života i neposredno pred odlazak iz Srbije ispričao je za "Naše novine" da se u Srbiji osećao kao kod svoje kuće.

- Uživao sam u svakom trenutku u Beogradu. Kada snimam film, volim da se skućim tamo gde se snima, a ne da budem samo gost. Iznajmio sam sebi stan u Nušićevoj ulici, u centru, što mi je odgovaralo jer sam želeo da budem u središtu događanja. Ustanovio sam da su vaši ljudi veoma gostoprimljivi i radovalo ih je kada sam pokušavao da malo govorim srpski. Jedna od stvari koje mi se nisu dopale jesu taksisti, koji su pokušavali da me "ogule" jer sam stranac, ali izuzev toga sve je bilo dobro, naročito noćni život. Išao sam na mnoge žurke i dopalo mi se da sam za sve ovo vreme video samo jednu tuču.

Koji je vaš najsnažniji utisak iz Srbije?

- Najsnažniji utisak u Beogradu na mene je učinilo vaše nebo. Stalno se menja i uvek je prelepo. Svima ću reći da dođu u Srbiju i ja ću se sigurno ovde vratiti.

Šta nosite kući iz Beograda?

- Poneću flašu rakije i nekoliko slomljenih srdaca. Vaše devojke su zaista prelepe, mislim da sam se stotinu puta zaljubio.

Kako izgleda rad sa Pirsom Brosnanom?

- Pirs je veoma fin momak i bio sam uzbuđen zbog prilike da radim s njim. On je i veoma zabavan čovek. Svaki put kada se nađe u blizini klavira, ne može da izdrži da ne zasvira pesmu "Lean On Me" Ala Grina.

Da li je istina da je premijer Srbije Ivica Dačić zvao Brosnana - Džejmsom?

- Istina je da ga je tako više puta nazvao na onoj žurci za kraj snimanja. Ne znam da li je to bila šala, ali radio je to.

Čujemo da Brosnana u Crnoj Gori nisu želeli da posluže vodka martinijem...

- Sećam se da se to dogodilo prve nedelje snimanja u Crnoj Gori, koja je apsolutno predivna. Sedeli smo u bašti kafea u centru Kotora, na pauzi snimanja, i Pirs mi je rekao da se oseća "bondovski" i da zaista želi jedan vodka martini. Barmen je doneo nešto sasvim drugačije, što uopšte nismo mogli ni da prepoznamo, konobar je rekao da se to zove "mediteranski sumrak". Pirs je vratio piće i rekao "ne, želim zaista suv vodka martini". Barmen je pogledao Pirsa izbezumljeno i gotovo postiđeno, i rekao da ne zna to da napravi. To je sasvim sigurno bio jedini barmen na celom svetu koji se ne bi polomio da napravi vodka martini Džejmsu Bondu.

Kako je izgledao vaš život u Sidneju pre početka holivudske karijere?

- Moj život u Australiji bio je mnogo drugačiji od ovog koji sada vodim. Nisam ni sanjao da ću postati glumac. Igrao sam ragbi i verovao sam da ću se time profesionalno baviti. Celu mladost sam proveo na sidnejskoj plaži i jako mi nedostaje ta neprestana blizina okeana. Svakog Božića vraćam se u Sidnej na najmanje jedan mesec.

Kada biste mogli da birate ulogu superheroja, koga biste najradije glumili?

- Kada sam bio mali, uvek sam birao Betmena, zato što je pametan i zato što mu nisu bile potrebne posebne moći, kao što su laserske oči, da pobedi zlikovce. I danas bih odabrao Betmena.

Da li ste naučili nešto srpskog jezika za ovo vreme?

- Prvo sam počeo da koristim jednostavne uljudne reči kao što su "hvala" i "molim", da bih posle prešao na složenije fraze, "kako si", "dobro sam", i tome slično. Veoma je korisno znati i frazu "želim pivo, molim". Jedna od bitnih rečenica je i "mnogo si lepa". Ovde me nisu kritikovali da ne znam srpski, već da ne znam engleski. Sećam se da smo jednom snimali na pijaci ispod Skadarlije. Usred snimanja scene u kojoj sam govorio preko mobilnog telefona, jedna gospođa, koja je pre toga kupovala paradajz, okrenula se ka meni i rekla mi je: "Vaš engleski baš i nije najbolji" U trenutku mi je bilo neprijatno, obzirom da je to jedini jezik koji znam da govorim i pomalo srpski naravno.

(J. J. / Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mia

    28. jul 2013 | 17:00

    Crnogorci nisu odbili posluzit glumca,barmen nije znao napravit taj drink i to je priznao...Nije sramota ne znati napraviti nesto sto se jako rjetko naruci...Razlika je velika izmedju ne znati i ne htjeti...

  • rikee

    28. jul 2013 | 17:40

    Internet i Google su 2 cuda

  • bla-bla

    29. jul 2013 | 12:20

    Ne znam zbog cega bi se trebao polomiti da napravi pice Bondu??Njegov novac vrijedi vise od mog?Momak mu je napravio Vodka-martini,sa ledom i maslinom,kako se i sluzi a ovaj rekao da to nije to i covjek rekao da drugacije ne zna.Sto je problem?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA