KARLEUŠA SE DIVILA SLOBI: Brine me što je u poslednje vreme stalno tužan! (FOTO)

Davne 1998. pevačica poručivala da joj je Milošević simpatičan. Kasnije se divila Đinđićevom delu, da bi se 2010. rukovala s Čedom Jovanovićem, a već 2012. nahvalila premijera Dačića

  • 19

Kontroverzna pevačica Jelena Karleuša svoju generaciju opisuje i potencira kao žrtvu devedesetih godina, nekada se izjašnjavala kao "politički ateista", ali tokom karijere njen politički ukus se menjao od Miloševića, preko Đinđića, Čede Jovanovića, do Dačića, da bi se sada zvanično deklarisala kao demokrata.

Pop pevačica neretko oplete po aktuelnoj političkoj sceni, prati dešavanja i oštro osuđuje političare. Sve to ne bi bilo čudno da mnoge od njih nije hvalila ili otvoreno podržavala.

Karleuša koja je svojevremeno u rubrici "političko opredeljenje" napisala: ateista, brzo je promenila mišljenje i u intervjuu za magazin "Svet" davne 1998. godine je priznala da simpatije gaji prema tada aktuelnom svemoćnom vođi Slobodanu Miloševiću.

- Najsimpatičniji mi je Slobodan Milošević, ali me brine što je u poslednje vreme stalno tužan - izjavila je mlada pevačica, koja je bila tek na početku karijere.

Nakon pada Miloševića, Jelena je jedno vreme prestala da komentariše političku scenu i okrenula se samo muzici. Međutim, nekoliko godina kasnije je postala pristalica Zorana Đinđića, sa kojim se, kako ističe, jednom prilikom i upoznala.

- Imala sam tu čast da upoznam Zorana Đinđića. Pisala sam o tome. Nažalost, ovaj narod će iz sopstvenog straha od promene učiniti sve da zaustavi one koji mu žele najbolje. Nisu prepoznali njegovu progresivnost, nisu cenili njegovu neverovatnu hrabrost. Sećam se da sam, pre nego što je Đinđić ubijen, potpala pod taj uticaj, taj neverovatan medijski spin i pritisak koji je imao za cilj da ga predstavi što negatvnije - ispričala je pevačica u jednom od brojnih intervjua o pokojnom premijeru.

Pevačica je tokom izborne kampanje 2010. godine, javno zauzela stranu Liberarno-demokratske partije na čijem je čelu Čedomir Jovanović i na jednom skupu iznela svoje cenjeno mišljenje.

- Srbija se deli na dva pola! Na dobre ljude i na stoku, koja nas vuče dole! Na Čedu sa jedne strane i jednog Palmu sa druge strane! Sa jedne strane imate Jecu, sa druge Cecu! Ko smo mi danas? Jedan dan je nas 100.000 na Đinđićevoj sahrani, sutra je tih istih 100.000 na koncertu Legijine kume. Nije poenta da li ću se ja priključiti LDP-u, reč je o istini. Ima li neka stranka sa takvim imenom da se učlanim? Ja i moj fan klub od 150.000 ljudi koje ću povući sa sobom - rekla je pevačica.

Tu se niz Karleušinih političkih ljubimaca ne završava - u julu 2012. godine, Jelena naširoko veliča srpskog premijera Ivicu Dačića.

- Mislim da je Ivica Dačić dobar primer da je promena moguća. Od nekoga ko je bio deo režima devedesetih postao je proevropski, prodemokratski političar. Drugi problem je to što političari uvek teže da podiđu što većem broju glasača, da po svaku cenu osvoje i pridobiju većinu. Zbog sebe, svojh poena, svoje partije, svoje budućnosti - izjavila je pevačica.

Trenutno je na pevačicinom zvaničnom Fejsbuk profilu istaknuto političko opredeljenje - demokrata.

Šta vi mislite, da li se politički krug ovde završava?

(J. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA