BITEF ART KAFE: Kvalitetna muzika i dobra zabava uz "Trio Sveti"

Bubnjar Marko Đorđević, klavijaturista Vasil Hadžimanov i gitarista Branko Trijić, muzičari sa internacionalnom karijerom, zabaviće vas u nedelju u 22 časa sa mnogo kvalitetne muzike u letnjem Bitef art kafeu

  • 1

Summer Stage BitefArtCafe, u nedelju, 11. avgusta, s početkom u 22 časa, predstaviće "Trio Sveti" - bubnjara Marka Đorđevića, klavijaturistu Vasila Hadžimanova i gitaristu  Branka Trijića. Ovaj trio je pravi izraz poštovanja i ljubavi koji članovi ukazuju i muzici i publici i jedan prema drugome.

Marko Đorđević, predvodnik internacionalne grupe "Sveti", stacioniran je u Njujorku, a domaći džez auditorijum je imao priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine. "Modern Drummer" magazin ga naziva "bubnjarem svetske klase" i "pravim inovatorom", dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album "virtuoznim". Nedavno je uvršten u knjigu "The New Face Of Jazz", kojoj su tema najznačajniji džez muzičari našeg vremena.

Vasil Hadžimanov, poznat je kao frontmen "VH benda", vodećeg fusion sastava na ovim prostorima i stalni klavijaturista grupe "Darkwood Dub". Školovao se na čuvenom Berkliju, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick, itd.

Treći član "Tria Sveti" Branko Trijić učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa "Decom loših muzičara", Rambom Amadeusom, "Vasil Hadžimanov bendom" i drugima. Predvodi i svoju grupu "Konzilium".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA