Švajcarska: Opra Vinfri je bila žrtva rasizma

Opra Vinfri u Švajcarskoj doživela da bude žrtva rasizma i da joj prodavačica u luksuznom butiku ne da da kupi torbu jer je mislila da je "siromašna crnkinja". Švajcarska se izvinila voditeljki

  • 9

 Američka tok šou voditeljka Opra Vinfri tvrdi da je bila žrtva rasističkog napada tokom nedavne posete Švajcarskoj.

Glumica i voditeljka rekla je, kako prenose elektronski mediji, da je jedna prodavačica odbila da je usluži u prodavnici torbi u Cirihu. Jednoj od najbogatijih žena na svetu rečeno je tada da su izložene torbe "preskupe" za nju.

- Prodavačica mi je rekla da ne mogu da priuštim sebi tu torbu koja košta 25.500 evra! Pokazala mi je neke koje su mnogo jeftinije, misleći da za njih imam dovoljno novca. Ponovo sam tražila tu torbu, ali me je ona samo izignorisala jer sam crnkinja. Posle toga sam otišla - izjavila je Opra, a ta izjava odjeknula je širom sveta. Pogotovo, širom Švajcarske.

- Mnogo nam je žao zbog toga što joj se desilo - kazala je portparolka Švajcarske turističke kancelarije Danijela Baer.

Oni su ponašanje prodavačice osudili kao "užasno pogrešno". Trudi Goc, vlasnica butika "Trojs Pomes", kazala je da je to što se dogodilo između Opre i njene radnice bio "čist nesporazum".

Incident se dogodio u trenutku kada je u Švajcarskoj došlo do političke podele zbog planova pojedinih gradova da izbace one koje traže azil sa javnih mesta poput bazena, igrališta...

Opra Vinfri je prošlog meseca je u Cirihu bila na venčanju pevačice Tine Tarner.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G-Man

    9. avgust 2013 | 23:07

    Na referendumu ce odluciti kako da kazne tu nesrecnu prodavacicu...... Da nije smesno, bilo bi strasno......

  • rista

    10. avgust 2013 | 03:19

    glupost! pa i bilo kog belca iz srbije bi isto tako usluzili. nikome na celu ne pise koliko para ima. nema ovo veze sa rasizmom, nego je gospodji ofri proradio ego jer prodavacica nije prepoznala njeno poznato dupe.

  • Bojan

    10. avgust 2013 | 10:02

    Ja zivim u Cirihu i nikada nisam imao problem sa rasizmom ili bilo cim. Opra je samo puna sebe dok Tina zivi 18 god bas zato sto smo svu u svajcarskoj rasisti. Ovo je naj liberalnija zemlja sa 20% stranaca u Cirihu. Prevrni ceo butik oni ce uvek biti nasmejani jer im je to posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA