BIR FEST, TREĆI DAN: Kerber i ex Familija prodrmali publiku!

Prepuno Ušće skakalo je i provodilo se uz poznate rok zvuke, pivo se točilo u galonima, dok su se pojedini žalili na primetno podignutu prašinu

  • 3

Reka ljudi pristizala je tokom čitave večeri na Ušće kako bi uživala u hitovima osamdesetih niške grupe "Kreber", nakon koje je nastupio muzički sastav "The Dibidus", koji je poznatiji kao nekadašnja "Familija".

Brojni posetioci treće večeri jedanaestog po redu beogradskog "Bir festa" uz vrisak su dočekali grupu "Kerber" koja je poznatim hitovima "Bolje da sam druge ljubimo", "Ratne igre" razgalila omamljenu masu.

Što zbog svoje džambo-frizure, što zbog usijane atmosfere, vođe benda Gale preznojavao se tokom koncerta, međutim, to ga nije omelo da se poigrava sa svojim prodornim i fantastičnim glasom, dok su ljubitelji piva telom i rukama u vazduhu pratili ritam.

- Nema razloga da ne dignemo ruke, noge, izbacimo jezike, razmrdamo guzice - obratio se frontmen grupe masi, koja je zapala u ekstazu kada je počela numera "Hajde da se volimo".

Pesmom "Mama Tata" rokeri su završili nastup, praćeni ovacijama publike, koja se na nekoliko minuta razišla, kako bi obnovila zalihe piva i eventualno dohvatila koju mirisnu kobasicu.

Uzavrelu atmosferu produžio je bend "The Dibidus", koji su, inače, nasledinici "Familije", i numerom "Paranoja" razmrdali sve prisutne. Ljubitelji roka i piva skakali su uz poznate taktove pesmama "Nije mi ništa", "Mala grupa pedera" i "Boli me kita", sa sve do vrha punim čašama i pljeskavicama u rukama.

Odličan provod i kompletan ugođaj pojedincima kvarila je prašina koja se vidno podigla visoko iznad površine, dok su se oni najdosetljiviji poslužili i čuvenom doktorskom maskom za usta.

Gužve na svim kapijama su se prepolovile u odnosu na sinoćno zakrčenje, a tome je doprinela i efikasnija organizacija, te su pridošlice mnogo brže ulazile na "popularnu livadu". Za dalji provod zadužena je dobro poznata grupa "Babe", nakon koje je oko ponoći očekuje nastup čuvenog bosanskog sastava "Dubioze kolektiv".

(J. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niki

    17. avgust 2013 | 09:42

    Zdravko..onda idi zivi na neku livadu pored Kladova,tamo nece niko da ti smeta.

  • Zdravko Jerkić

    17. avgust 2013 | 07:10

    Ovih dana avgusta navršava se šest godina otkako se manifestacija pod nativom Bir fest održava na prelepoj poljani kod beogradskog Ušća.To opet znači da ćemo mi iz dvadesetprvog bloka i okoline ponovo preživljavati nekoliko dana avgusta torturu praćenu besanim noćima.Ponovo se prostor na Ušću koristi u potpuno privatne svrhe ne vodeći računa o građanima koji tu žive,a i uopšte.Neverovatno je kako političke strukture privatne poslovne manifestacije proglašavaju događajima od javnog značaja i interesa ne misleći o saobraćajnim,bezbedonosnim, komunalnim,ekološkim i kulturnim problemima koje izaziva održavanje tih događaja.Prostor na Ušću nema potrebnu infrastrukturu za prihvat više hiljada posetilaca da kažemo i pedeset i više hiljada pa onda nas ostalih 1.500.000 stanovnika Beograda treba da trpimo zatvaranje saobraćajnica,buku,haos u bloku od nepropisno parkiranih automobila,zatim jutarnju galamu pijanih posetilaca koji naše ulaze koriste kao wc i okolo razbacuju flašice i limenke.Sve zbog privatnog poslovnog interesa organizatora i zadovoljsrva 2-3% Beograđana.Kakav je festival kulture Bir fest,kako ga podmuklo promovišu organizatori proizvođači alkohola? Kakav je javni značaj ima koncert neke folk ili pop "zvezde"? Ili ovo sve svedoči o tragičnoj korupciji,neznanju i javašluku.

  • Perikle

    17. avgust 2013 | 10:18

    Copy-Dani piva Zrenjanin Paste-Beer fest Beograd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA