Severina odvela sina na Ostrog

" Severina je nekoliko dana boravila u Crnoj Gori zbog nastupa koji je imala i tu priliku je iskoristila kako bi sa sinom Aleksandrom otišla pod Ostrog. Godinama je želela da ode i sada joj se konačno ispunila ta želja, prvenstveno zbog deteta", rekao je izvor blizak pevačici

  • 5

Severina Vučković, koja je u centru medijske pažnje zbog novog raskida sa Milanom Popovićem, odvela je sina Aleksandra u Manastir Ostrog. Kako prenosi dnevni list "Alo!", iako je hrvatska pevačica krstila svog naslednika u katoličkoj crkvi, ona želi da upozna svog mezimca sa verom njegovoc oca.

- Severina je nekoliko dana boravila u Crnoj Gori zbog nastupa koje je imala i tu priliku je iskoristila kako bi sa sinom Aleksandrom otišla pod Ostrog. Godinama je želela da ode i sada joj se konačno ispunila ta želja, prvenstveno zbog deteta. Poštuje svaku veru i to što je mali kršten u katoličkoj crkvi nema nikakve veze - rekao je za „Alo!" izvor blizak Severini, istakvavši da je pevačica oduševljena samim manastirom.

- Severina je oduševljena. Lepote manastire su je opčinile i ceo dan je prijateljima prepričavala koliko joj je bilo lepo. Aleksandar je, naravno, još mali, pa ne razume gde je bio, ali mu je mama sve vreme pričala i objašnjavala gde su došli. Verujem da će opet otići tamo jer je ponela nezaboravne utiske - rekao je neimenovi sagovornik.

Pre nekoliko meseci, Severina je krstila sina Aleksandra u Crkvi Srca Isusova na Zametu, kraj Rijeke, međutim, svečanom činu nije prisustvovao njegov otac, biznismen Milan Popović.

- I sama sam mislila da je nemoguće krstiti dete bez prisustva oca, pogotovo što nismo u braku, a i otac je pravoslavac. Međutim, sveštenik mi je objasnio da ako se otac ne javlja, ako nije video dete dva meseca, a bio je u više navrata obavešten o krštenju i nije se protivio tome, majka kao duhovna zaštitnica deteta može taj čin da obavi sama. Milana sam obavestila u više navrata, a i o tome smo pričali na samom početku naše veze i on nije imao nikakav problem gde će se dete krstiti. Verujem da je sigurno imao dobar razlog zašto nije došao, da je nešto bilo važnije od toga, jer bi sigurno došao. Krštenjem deteta u kuću ulazi božji blagoslov. Ali, pre svega, Aleksandra ću odgajati da bude čovek, pun saosećanja i empatije, da sledi svoje snove i da poštuje svako živo biće, bez obzira na versku, polnu i nacionalnu pripadnost. Odgajaću ga da bude dobar muž svojoj ženi i dobar otac svojoj deci, da bude dobar čovek, jer biti vernik nije dovoljno. Biti "samo vernik" nije moralna kategorija, a biti dobar čovek jeste. Znam mnogo dobrih ljudi koji su ateisti - rekla je tada Severina.

(Telegraf.rs / Izvor: "Alo!")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    19. avgust 2013 | 18:13

    римо католици признају Православно крштење , Православни не признају њихово ни било какво друго расколничко. Зна се и зашто... Одлазак на Острог за многе је као туристичка посета музеју( што је велика грешка) а не као Поклонички пут Светцу Божијем !!! Управо сам се вратио са Острога. Свети Василије О. моли Бога за нас !

  • Tutor

    19. avgust 2013 | 17:38

    Bice on veliki Srbin, džaba joj sve.

  • DjaPe

    19. avgust 2013 | 23:16

    Dosadili ste bre vise sa tom raspalom..kome je ona nteresantna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA