ZVEZDA SERIJE BEKSTVO IZ ZATVORA: Ja sam gej!

Američki glumac Ventvort Miler javno je priznao da je homoseksualac i odbio poziv da učestvuje na filmskom festivalu u Sankt Petersburgu, nakon što je ruska vlada usvojila set antigej zakona

  • 13

Ventvort Miler, zvezda serije "Bekstvo iz zatvora" za kojim žene i dan danas lude, otvoreno je priznao da je homoseksualac. Poznati glumac se odlučio na ovaj potez kako bi se javno suprostavio homofobiji u Rusiji. Ventvort je tako odbio pozivnicu da učestvuje na Filmskom festivalu u Sankt Petersburgu, nakon što je u najvećoj državi sveta nedavno usvojen set antigej zakona.

- Kao gej muškarac, moram da odbijem poziv. Duboko sam zabrinut zbog tretmana i stava ruske vlade prema gej ženama i muškarcima. Situacija nije prihvatljiva i ja ne mogu da prisustvujem nikakvom slavlju koje organizuje zemlja gde su ljudima moje orijentacije uskraćena osnovna prava da žive i da se vole otvoreno - napisao je Miler u svom saopštenju.

On je dodao da ukoliko se situacija promeni u Rusiji, rado će se odazvati pozivu filmskog festivala u toj zemlji.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA