Rani radovi srpskih folkera – Anica Milenković (VIDEO)

"Čudo od deteta", kako su prozvali Anicu, pohađala je 7. razred osnovne škole kada je snimila svoju prvu pesmu

  • 0

Opšte je poznato da srpski folkeri kao zmija noge kriju stare snimke svojih prvih nastupa i pojavljivanja u medijima! Međutim, u eri Interneta, vrlo je teško takve "uratke" sačuvati od znatiželjnika i svih onih koji su skloni da od takvih videa naprave javnu sprdnju i podrugivanje.

Telegraf.rs nastavlja da otkriva kako su na početku karijere pevali Ceca "Zanovetak" Ražnatović, Indira "Proždrnuće" Radić, Dragana "Nije Lejdi Gaga" Mirković, ali i Jeca, Dara, Seka, Super Sneki i još neki!

 

10. ANICA MILENKOVIĆ - NA LANČIĆU IME TVOJE 

Anica Milenković je sa samo 13 godina ušla u svet folk muzike. Njen prvi album "Mlade godine mogu sve" zaprepastio je sve one koji su bili navikli na klasičan kliše formiranja estradne zvezde.

"Čudo od deteta", kako su prozvali Anicu, tada je tek zakoračila u sedmi razred osnovne škole. Godine su prolazile, nizali su se albumi, a Anica je snimila veliki broj hitova. Ipak ona nikada nije dostigla nivo Cece Ražnatović ili Dragane Mirković, koje su, kao i ona počele da pevaju još kao devojčice.

"Cela ta priča oko prvog albuma se izdešavala jako brzo. Gotovo ničeg nisam bila ni svesna, a već su se moje pesme vrtele na radio stanicama i televiziji. Pevala sam na nekom dečjem takmičenju, gde me je primetio Mile Bas i obećao mi da će se uskoro javiti oko snimanja albuma. Sve sam to shvatila kao šalu, jer što bi meni devojčurku iz sela Kasidola neko snimio album. Međutim, čovek se zaista pojavio, dogovorio sa mojim ocem i za nepunih 10 dana snimili smo album 'Lančić', na kome se nalazilo osam pesama. Posle prvog televizijskog nastupa, kada sam došla u školu, drugovi i drugarice su me dočekali velikim aplauzom", kaže Anica.

Pogledajte prvi spot Anice Milenković za pesmu ''Na lančiću ime tvoje'' iz 1991. godine:

(Mladen Mitrić / Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA