Povratak grupe "Krenberiz"

Posle osam godina pauze grupa se vraća na muzičku scenu albumom "Roses"

  • 0

Umorni od konstantnih turneja i manjka inspiracije, irska rok grupa "Krenberiz" odlučila je 2003. godine da napravi pauzu, koja se ovih dana završava objavljivanjem njihovog novog albuma "Roses" i svetskom turnejom.

Četvorka iz Limerika svetsku popularnost stekla je 1990-ih pesmama poput "Linger" ili "Zombie" i moćnim glasom Dolores O'Riordan. Prodali su više od 40 miliona albuma širom sveta i postali jedan od ključnih bendova dekade. Ali, 2003. godine, dve godine posle albuma "Wake Up and Smell the Coffee" naišli su na ćorsokak.

- Te 2003. moj sin je imao pet, a ćerka dve godine. Bili su mnogo mali a ja sam ih vodila na turneje -  rekla je AFP-u O'Riordan. "Došao je trenutak kada to nije bilo fer prema njima. A kreativno smo zapali u rupu i bila nam je potrebna pauza".

Grupa se tada raspala svako na svoju stranu. O'Riordan se preselila u Kanadu gde je rodila još dvoje dece, dok je ostatak benda ostao u Irskoj. Ideja da se ponovo okupe rodila se 2009. godine, kada je Triniti koledž iz Dablina pozvao pevačicu da bude počasni patron njihovog filozofskog društva i održi jednu svirku. Tada se ponovo srela sa kolegama iz benda.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA