Šeron Štoun dobila nagradu za mir! (FOTO)

"Broj obolelih od side neprestano raste, a mi i dalje nemamo vakcinu protiv te bolesti", izjavila ja glumica dok je uzimala svoje priznanje za borbu i podršku za pronalazak leka za HIV

  • 4

Holivudska diva Šeron Stoun dobila je priznanje za mir kao nagradu za zalaganje u korist institucija koje pokušavaju da pronađu lek za sidu, na 13. Svetskom samitu laurenata Nobelove nagrade za mir u Varšavi.

Zanosna 55-godišnja glumica je iskoristila priliku da pozove ljude širom sveta da otvore svoja srca svima onima kojima je pomoć potrebna.

- Broj obolelih od side neprestano raste, a mi i dalje nemamo vakcinu protiv te bolesti - upozorila je Stoun, i dodala da svake godine sida odnese 40 miliona života.

Poznata glumica se gotovo 20 godina bavi dobrotvornim radom. Još od 1995, jedan je od sponzora američke Fondacije za istraživanje side i HIV-a, a unazad nekoliko godina podržava i kampanju za prevenciju raka dojke.

Poljska prestonica je mesto redovnog okupljanja laureata Nobelove nagrade za mir. Učesnici ovogodišnjeg samita, među kojima su bili poslednji sovjetski predsednik Mihail Gorbačov, tibetanski duhovni vođa dalaj lama, iranska aktivistkinja za ljudska prava Širin Ebadi, te predstavnici Amnesti internešenela i Visokog komesarijata UN za izbeglice, raspravljali su o miru i bezbednosti u svetu, društvenim vrednostima u vremenima krize i ljudskim pravima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Verica

    23. oktobar 2013 | 21:12

    Užas ...

  • Jumi

    23. oktobar 2013 | 23:07

    Kako su Amerikanci napravili i pustili virus HIV, znaju oni i protulijek, samo... :)

  • aki

    24. oktobar 2013 | 16:34

    Ne znam kako neko ko go širi noge pred kamerama doprinosi svetskom miru. Rnije je čak obila i neku nagradu za doprinos francuskoj kulturi. To ne govori toliko o njoj koliko o svetskom miru i fr. kulturi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA