Ovo su glumci koji su odbili uloge u "Gospodaru prstenova"! (FOTO)

Šon Koneri je trebalo da bude Gandalf, ali slavni škotski glumac kaže da je odbio ponudu jer ni nakon tri čitanja scenarija nije shvatio o čemu se radi u filmu

  • 1

Da su se producenti držali prvobitnih želja, glumačka postava trilogije "Gospodar prstenova" bi izgledala sasvim drugačije − Šon Koneri bi bio Gandalf, Danijel Dej Luis je bio prvi izbor za ulogu Aragorna, dok je Džejk Gilenhal trebalo da bude Frodo!

Međutim, kao i tokom pripreme većine filmova, ne ide sve po planu. Reditelj Piter Džekson je želeo da sjajni Danijel Dej Luis glumi Aragaorna, ali on je to odbio uz obrazloženje da ne želi da umanji lepotu ovakvih filmova koji znaju da budu zaista zabavni, ali da on ne voli ovakva ostvarenja.

Sledeći na listi je bio Rasel Krou, koji je takođe rekao "ne", pa je Aragorna na kraju odigrao Vigo Mortensen.

Zanimljivo je da je Šon Koneri bio "viđen" kao Gandalf, al' ne lezi vraže, čuveni Škot je imao problem i to veliki.

- Nikada nisam shvatio o čemu se tu radi! Pročitao sam knjigu, pročitao scenario, odgledao film... I dalje ne razumem o čemu se tu radi - izjavio je Koneri, i dodao kako smatra da je Ijan Mekelen bio fantastičan izbor za Gandalfa.

Na kraju, Džejku Gilenhalu nije bilo suđeno da bude Frodo Bagins. Na audiciji je zaboravio da govori britanskim naglaskom i bio je toliko loš da su mu producenti kasnije rekli da goru glumu nikada nisu videli! Profitirao je Ilajdža Vud, koji se proslavio kao Frodo.

(Telegraf.rs / Huffington Post)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA