RADOŠ BAJIĆ: "Ravna gora" neće podeliti Srbiju, već probuditi patriotizam! (FOTO)

- Matija Bećković kaže da će serija zapaliti Srbiju, kao kad bi se bacila šibica na benzinsku pumpu. Ne znam da li zbog toga treba da se radujem ili brinem - kaže reditelj serije, koja će početi s emitovanjem u nedelju

  • 15

Uoči premijere dugoočekivane serije "Ravna gora" koja je zakazana za 10. novembar na RTS-u, scenarista i reditelj Radoš Bajić u intervjuu za "Informer" kaže da serija neće podeliti Srbiju.

Zbog nezainteresovanosti države da podrži ovaj projekat, neće biti filma "Ravna gora" i umesto planiranih 15, biće prikazano samo 10 epizoda, dodaje reditelj.

Čak i pre nego što je počelo snimanje, ova serija je izazvala lavinu različitih komentara.

- Mi smo hrabar, ponosan i istrajan narod, kome danas preti istrebljenje i nestanak zbog loše politike koja traje decenijama. Nemamo nacionalnu strategiju, zbog toga smo odani tuđincima, nesložni i zabijamo noževe jedni drugima u leđa, od Karađorđa do današnjih dana. Uostalom, kletva "Da komšiji crkne krava" je autentična srpka izmišljotina. Verujem da će u mladoj populaciji "Ravna gora" probuditi zamrlo osećanje pripadnosti i patriotizma - priča Bajić, i napominje da mu mnogo znači podrška Vuka Draškovića, Dušana Kovačevića i Matije Bećkovića.

- Pre početka rada na "Ravnoj gori" nisam poznavao Draškovića. Podrška koju nam je dao nakon pročitanog scenarija pre više od godinu dana nas je spojila. Vuk je bio vidno uzbuđen pošto je video prvu epizodu i pohvalno je govorio o celom projektu. Gospodin Kovačević smatra da je serija na nivou najbolje svetske produkcije, a za razliku od mene, Bećković kaže da će "Ravna gora" zapaliti Srbiju, kao kad bi se bacila šibica na benzinsku pumpu. Ne znam da li zbog toga treba da se radujem ili brinem - navodi poznati glumac i reditelj, i dodaje da ga je od finansijskih teškoća tokom snimanja serije mnogo više bolela nezaintersovanost države.

- Mislim na sve one koji u svojim kabinetima imaju uredno zavedene naše elaborate za sufinansiranje i pomoć "Ravnoj gori". Na one zbog kojih nema filma "Ravna gora". Na one zbog kojih prikazujemo samo 10 epizoda, a ne 15, koliko je bilo planirano. I na sve ostale koje smo svojevremeno gostili u "Selo gori", a sad su bežali od nas kao đavo od krsta. Kao i one koji su nam obećavali svesrdnu podršku kada budu došli na vlast - zaključuje Bajić.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola SRB

    7. novembar 2013 | 15:48

    SRBIJA je Ravna Gora svaka cast.

  • ssss

    7. novembar 2013 | 16:17

    E da je pobedila Ravna Gora , gde bi nam kraj bio. Srbi, Srbi...

  • Filip Todorovic

    7. novembar 2013 | 15:22

    To legendo!!! Neko skupio hrabrosti da izbaci istinu na videlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA