ZBOG BESPARICE: Srbija ne ide na Evrosong!

Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga, odnosno zbog troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na "Pesmu Evrovizije", navode u RTS-u

  • 17

Srbija neće učestvovati na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" 2014. godine u Kopenhagenu, odlučio je Kolegijum Radio-televizije Srbije. Ovakva odluka doneta je iz finansijskih razloga.

Kako se navodi u Javnom servisu, kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga, odnosno zbog troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na "Pesmu Evrovizije".

Kao samostalna država Srbija je učestvovala na ovom prestižnom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine kao domaćin "Evrosonga" Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici.

Podsećamo da su iz istih ili sličnih razloga poslednjih godina, uključujući i ovu, od učešća na "Evrosongu" odustali i mnogi drugi javni medijski servisi.

Radio-televizija Srbije će proceniti mogućnost učestvovanja na "Pesmi Evrovizije" narednih godina, čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje iz budžetskih sredstava.

Da podsetimo, ove godine na "Evrosongu" u Malmeu Srbiju je predstavljala grupa "Moje 3", ali naše predstavnice nisu uspele da uđu u finale.

(Telegraf.rs/izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !

    22. novembar 2013 | 17:24

    I bolje kad salju neke budale da pevaju!!

  • filip

    22. novembar 2013 | 16:50

    Zasto nisu napravili javni konkurs, i pobednik se bira sms koji se naplacuje tako da se skupi i novac za put pobednika, 200.000 da glasa po 1 euro, valjda je dosta za "put" :) Valjda bi bio i neki sponzor,a recimo od karata sto se proda pokriju se troskovi organizacije...

  • xo xo

    22. novembar 2013 | 16:51

    Podrzavam ovu odluku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA