BULAT PRE KONCERTA: Biće to noć za pamćenje! (FOTO)

" Obećavam da će se Hala "Pionir" pretvoriti u veliku kafanu, da će se na bini pojaviti baš oni, koji sve, do zadnjeg gosta, dižu na noge", rekao je pevač pred njegov današnji nastup u Hali "Pionir"

  • 2

Dvadeset godina karijere, bez ijedne mrlje, kafanski pevač, freskopisac i zaljubljenik u "Ratove zvezda" , Marko Bulat, obeležiće zabavom u Hali "Pionir", u Beogradu, 24 novembra.

Publika, koja bude došla da sa poznatim pevačem podeli energiju i proslavi veliki jubilej, obećava pevač, osetiće se, kao u ogromnoj kafani, u kojoj će pored njega nastupati i kolege – gosti, koji dižu sve na noge!

Očekuje se i veliki tehnički spektakl, to baš nije svojstveno pevačima narodne muzike? Angažovana je „Digi media", poznata po tome što je prva u Srbiju dovela „Merlin" i organizovala njihove koncerte?

- Produkcija je podjednako važna, koliko i moje pevanje na sceni, kako bi ugođaj bio kompletan. Daću sve od sebe, da ovo bude noć za pamćenje. Neću se štedeti, i verujem da će publika to videti i osetiti. S druge strane, bina će biti drugačija, da bih bio bliži publici, a svetlosni efekti izuzetni. Odavno, nastup nije samo pevanje i glas, već se od izvođača očekuje nešto novo, zabavnije i atraktivnije. Bavim se svojim poslom, znam da neću da izneverim, tako da je od izuzetne važnosti i da uz vas bude produkcija, koja vas neće izneveriti.

Dve godine, gotovo da nije bilo nastupa u Beogradu, otkud koncert baš sada?

- Baš zbog toga što sam želeo da napravim koncert i uživam sa ljudima, koji me poštuju i vole moje pesme, povukao sam se iz Beograda. Realno je, dozvoliti da publika poželi da te čuje i vidi.

Dvadeset godina je veliki jubilej?

- Od "Lukasa" 1993. godine, do danas, može se reći, polovinu svog života sam u kafani. Od tih 20 godina, čak 18 sam radio po tri-četiri dana nedeljno. Pevao sam i po sedam sati, bez prestanka, jer sam želeo da gosti na mestu gde nastupam, ne osete da su zapostavljeni. Kao kad nešto gradite, pa zastanete, postoji bojazan da se atmosfera sruši. A, ja sam želeo da svi posle provoda uz moje pesme odu kući zadovoljni.

Cena karte je više nego pristupačna?

- Istina je da nisam želeo da cenom odbijem pojedine da dođu. Znam da se teško živi, baš kao što znam da ima onih, koji bi želeli da dođu, a moraju da broje svaki dinar. Ceo život sam sa narodom i znam kako narod živi. U kafani sve brzo naučite. Tu se mnogo stvari dešava i velikom brzinom, život u malom.

Poznat, da sve budno prati, sam piše svoje pesme, i ništa ne prepušta slučaju, Marko Bulat je, makar stajling nekom prepustio?

- Da, Bata Spasojević će biti zadužen za to. Potpuno imam poverenje u njega i verujem da će sve biti baš kako treba. Biće tu i iznenađenja, ali u sferi onog što publika ne očekuje od mene. Ne smem da ih izneverim.

Zašto su gosti uvek tajna?

- Zato što doživljaj treba da bude kompletan. Obećavam da će se Hala "Pionir" pretvoriti u veliku kafanu, da će se na bini pojaviti baš oni, koji sve, do zadnjeg gosta, dižu na noge. Jer, oni koji dolaze, treba da se zabave i upamte ovu noć. U pauzi, kad se ja na trenutak sklonim ispod reflektora, svetlo će pasti na moje starije kolege, koji su duže od mene na sceni i u kafani.

Gotovo je neverovatno, spojiti:kafanu, oslikavanje crkve i – džedajski tajni život?

- Da. Može se reći. Ali, vidite da je moguće. Sve sam to ja. Život u kafani, i sve što ona nosi, nije me sprečio da moja vera bude još jača, diplomirao sam na Akademiji SPC, upisao sam master. Dobio sam i prvu ponudu da oslikavam crkvu u Požarevcu, ali to ću ostaviti za posle koncerta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA