OTKRIVAMO: Nepoznati brat Marije Šerifović preminuo pre tri meseca u Kragujevcu! (FOTO)

Pevačica u autobiografskom filmu "Ispovest" ne pominje brata Dušana, koji je početkom septembra umro u 42. godini. Dušan Šerifović bio je miljenik celog Kragujevca i talentovani muzičar

  • 13

Nakon premijernog predstavljanja filma "Ispovest", u kojem je Marija Šerifović u javnost iznela intimne detalje iz svog života, Kragujevčani su ostali zbunjeni zašto se nigde ne pominje nedavno preminuli Marijin brat Dušan.

Reč je o njenom bratu po ocu, koji je nakon duge i teške bolesti izdahnuo u 42. godini, pre nešto manje od tri meseca.

Dušan Šerifović bio je miljenik celog Kragujevca, a na dan sahrane na poslednji put ispratila ga je reka ljudi. Dušan je rođen u jedanaestogodišnjem braku Mire i Rajka Šerifovića, pre braka sa Vericom Šerifović, s kojom je dobio Mariju.

Iz veze posle tog braka rođen je drugi polubrat pevačice Danijel Pavlović. Zajedničko za svo troje dece Rajka Šerifovića je talenat za muziku. Preminuli Dušan nije napravio muzičku krijeru zbog teške bolesti.

- Dušan je živeo s ocem. Imao je mnogo problema sa srcem, operisan je kao beba u Londonu. Jedva je preživeo. Konstantno je bio pod terapijom i nadzorom lekara - priča njegov drug Jovica.

Bio je miljenik Kragujevčana jer je bio neobičan i možda jedan od najboljih poznavalaca svake ulice u gradu.

- Nemoguće je bilo da šetate sat vremena i u nekoj ulici u širem centru ne sretnete Dušana. Neprekidno je hodao, kao da je pola dana bio u šetnji. Zvali smo ga Šerif. Neko je pre tri godine napravio na Fejsbuku fan stranu s imenom "Šerif" s lokacijama gde je sve viđen neumorni šetač. Kad je preminuo, na ovoj stranici postavljeno je: "Počivaj u miru svemirska lutalice, uskoro ti se svi pridružujemo da zajedno šetamo po nebeskom Kragujevcu" - kaže sagovornik Telegrafa.

U vreme kada je Danijel Šerifović učestvovao u "Operaciji trijumf", pre pet godina, Dušan je za njega navijao, kao i za sestru Mariju tokom čitave njene karijere. Tada je, 2008. godine, Dušan za medije progovorio o sebi kao nepoznatom bratu čuvene muzičke porodice.

- I Danijelu i Mariji želim svu sreću, iako se retko viđamo. Svi smo živeli sa svojim majkama, tako da su naši odnosi površni i svako je priča za sebe. Ne poznajemo se baš dobro, iako svi veoma ličimo, a i svi se bavimo muzikom. I ja sam muzičar, bavim se komponovanjem. Još 1992. sam objavio singl, i mnogi britanski kritičari su me ocenili kao dobrog i talentovanog muzičara - rekao je tada Dušan Šerifović.

Nakon premijernog prikazivanja Marijinog filma u "Sava centru" njen otac Rajko juče nije hteo da komentariše film, tako da nije bilo prilike da mu bude postavljeno pitanje kako to da se u filmu ne pominje i Dušan.

- Neću da dajem izjave o filmu i onom što je o meni rečeno. Neka sve ide na moju dušu. Mnogo volim moju Maru, moju mezimicu, i to je sve što imam da kažem - rekao je Rajko Šerifović.

Rajkovi prijatelji iz Kragujevca kažu da nisu mogli da znaju šta se dešava u kući Šerifovića u vreme braka s Vericom, ali da on nije agresivni alkoholičar kako se priča.

- Kocka se, to da, pije, i to je tačno, ali nije alkoholičar koji se ne trezni i nije agresivan. Danima ne popije ni kapljicu. Slomljen je zbog sinovljeve smrti, zaplače usred razgovora s nekim. Sad mu je još teže zbog tog filma, ali nijednu reč protiv Marije nikome od nas nije rekao - tvrdi jedan od prijatelja Rajka Šerifovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordon

    29. novembar 2013 | 23:04

    Licno sam poznavao i Dusana, i Mariju i matorog Serifa i Vericu, bio kod njih kuci, ok relativno davno dok su svi ziveli zajedno, i ova Marija bila klinkica. I vidite, svi oni lazuckaju, i govore Vam samo poluistine, kako se medjusobno , satro, jedva poznaju, i izigravaju nesto. Da vam u najkracem kazem istinu, sve je ovo rijaliti, dirigovani cirkus, zafalile im pare, i to je to.

  • Cico

    30. novembar 2013 | 06:59

    Mala je skot

  • Milica

    30. novembar 2013 | 22:43

    Iako je umro trebala je da napomene bar jednom recenicom da je imala jos jednog brata.Marija je sebicna i jako su je pokvarile pare koje su joj njeni roditelji nemilice davali jos dok je isla u gimnaziju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA