Štulić traži 25 miliona evra od "Kroacije rekords"!

Poznati kompozitor i pevač tvrdi da hrvatska diskografska kuća i dalje ilegalno prodaje njegove pesme

  • 2

Kompozitor i pevač Branimir Džoni Štulić saopštio je da će tim američkih i evropskih advokata u njegovo ime pokrenuti veliki sudski spor protiv diskografske kuće "Kroacija rekords" i da će tražiti 25 miliona evra odštete za krađu autorskih prava.

Preko svog portparola Zorana Živkovića, Štulić se na portalu Index.hr oglasio saopštenjem koje je nazvao "Najveća pljačka u istoriji rokenrola".

Štulić za period do 1991. potražuje 12 miliona evra i još toliko za "ukradena autorska prava" od 1991. godine do danas. On napominje da je potpisivao samo izvođačke tipske ugovore, a ne ekskluzivne, koji su vredeli šest meseci i koji su, u slučaju uspeha, omogućavali isplatu izvođačkih honorara u roku od pet godina.

U saopštenju pevač ističe da ga od rata do danas iz te kuće nisu izvestili ni o čemu, a u međuvremenu su prodali licencu za proizvodnju njegovih ploča Pinku, nedavno RTV u Zagrebu i "nekakvom Rebeatu", a zatim su nadopisali svoj kopirajt preko njegovog i kao takvog ga prodali.

 - Imam svoj kopirajt (Azra music), koji sam otvorio 1981. godine sa "Ravno do dna" i koji pokriva sve moje pesme - naveo je Štulić.

 - Ne volim kad mi na temelju ukradenih točkova svojataju i auto - kaže on.

- "Kroacija rekords" i dalje ilegalno prodaje moje pesme za velike pare i on-lajn preko Amazona, iTjunsa, eMjuzika itd. Do 1990. potražujem 12 miliona evra, zatim dvadesetogodišnje kamate na 12 miliona, plus za prevaru, krađu kopirajta i bezočnu eksploataciju poslednjih 20 godina, to se ne oprašta - rekao je Štulić u objašnjenju svog sudskog zahteva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • big_dadda

    25. februar 2012 | 22:15

    Štulić traži 25 miliona evra od "Kroacije rekords"! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/lFBg1LX2 via @telegrafrs

  • nepobedivo sunce

    25. februar 2012 | 18:17

    Tako je Džoni , udri bandu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA