MARČELO: Država od klinaca pravi siledžije!

- Pesma "Pegla" je napisana za predstavu koja govori o vršnjačkom nasilju i ona slika sav apsurd ideje da ćeš pomoći sebi ili svojoj zemlji time što postaneš bezglavi siledžija - objašnjava poznati muzičar

  • 5

Popularni reper Marko Šelić Marčelo, koji je podigao veliku prašinu pesmom "Pegla", u intervjuu za "Informer" kaže da ova numera afirmiše ljudski život kao i da ona govori o tome koliko su klinci ostavljeni na cedilu od strane obrazovnog sistema i koliko je država odgovorna za porast nasilja među mladima.

- Pesma "Pegla" je napisana za predstavu koja govori o vršnjačkom nasilju i o tome koliko su klinci ostavljeni na cedilu od strane obrazovnog sistema. Pesma je podigla polemiku, ali jedina vrednost koju afirmiše jeste ljudski život. Ona slika sav apsurd ideje da ćeš pomoći sebi ili svojoj zemlji time što postaneš bezglavi siledžija. Pravi negativac u pesmi nije Pegla, glavni junak, nego nasilje. Pre nego što je postao nasilnik, i sam je bio žrtva - priča Marčelo i objašnjava koje su najveće primedbe na tekst ove numere.

- Oni kojima se pesma ne dopada optužili su je za generalizaciju. Šta je problem, što debela većina onih koji galame o ćirilici napravi pet gramatičkih grešaka u jednom pasusu ili što sam ja to stavio u pesmu? Najglasniji protivnici zastupaju tezu da nisu krivi klinci nego država - ali ne znam kome se tim argumentom suprostavljaju. Meni ne, jer se slažem da je klima u državi najveći krivac. Samo, znači li to da sad svi treba da budemo nasilni samo zato što je to istina - zaključio je Marčelo.

(Telegraf.rs/ izvor: Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana na na na na

    7. decembar 2013 | 21:01

    Marko, hvala ti sto postojis!

  • inna

    7. decembar 2013 | 23:44

    KRALJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • lek

    8. decembar 2013 | 00:08

    Ova pesma ima najbolji tekst koji sam ja čuo! Autor je pogodio srž problema i napisao definiciju! Svaka čast na intelektu i talentu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA