Suzan Bojl ima Aspergerov sindrom

"To je samo stanje s kojim treba da živim i s kojim treba da se izborim", rekla je pevačica koja je postala svetski poznata nakon učešća u šou-programu "Britanija ima talenat"

  • 1

Škotska pevačica Suzan Bojl izjavila je danas da ima Aspergerov sindorm, neurološki poremećaj iz autističkog spektra.

Bojlova je za list "Observer" reka da joj je bolest dijagnostikovana pre godinu dana i navela da je to za nju došlo kao olakšanje jer je godinama bila maltretirana zbog teškoća u učenju.

- Sada znam šta nije u redu sa mnom i osećam olakšanje. Nekako sam opuštenija - kazala je Bojl.

Aspergerov sindrom karakterišu poteškoće u društvenoj interakciji i ograničena, stereotipna interesovanja i aktivnosti. Osobe koje pate od ovog poremećaja imaju normalnu inteligenciju, ali im nedostaje veština neverbalne komunikacije, fizički su nespretne i ne pokazuju empatiju.

Pevačica smatra da njena dijagnoza neće ništa promeniti u njenom životu.

- To je samo stanje s kojim treba da živim i s kojim treba da se izborim -  navela je ona, dodajući da veruje da će se ljudi sada bolje ophoditi prema njoj jer će znati razloge njenog neobičnog ponašanja.

Da podsetimo, Suzan Bojl se proslavila 2009. godine  u šou-programu "Britanija ima talenat". Preko noći je postala svetska senzacija nakon što je njeno izvođenje pesme "I Dreamed A Dream", iz mjuzikla "Jadnici", postavljeno na internet gde ga je videlo blizu 140 miliona ljudi.

Od tada je snimila četiri albuma koja su se prodala u milionskom tiražu i čak pevala za papu, a jedna televizija planira da snimi film o njenom životu, a spekuliše se da će Bojlovu glumiti Meril Strip.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duška

    8. decembar 2013 | 17:59

    Napravila he mnogo više od nabrojanog,a pevanje za papu ne spada u nikakva postignuća. Žena je čudo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA