Deset filmova koje morate pogledati u 2014. godini (VIDEO)

Među filmovima koji će dominirati u bioskopskim salama naredne godine našli su se "Spajdermen", "Transformersi", potom "X men", "Godzila", kao i biblijska priča "Noje"

  • 3

Filmofili širom planete u narednoj godini uživaće u novim ostvarenjima za koja britanski magazin "Gardijan" procenjuje da će dostići sam vrh liste najboljih blokbastera, a među njima su filmovi "Noje", "Godzila 2", zatim "Transformersi" i nastavak "Kapetana Amerike".

Na prvom mestu je biblijski ep Darena Aronofskog "Noah" (Noje). Naslovnu ulogu igra Rasel Krou, odlučan da zaštiti suprugu (Dženifer Koneli), usvojenu ćerku (Emu Votson) i sve životinje sveta za šta mu je potreban stvarno veliki brod.

Britanski režiser Gared Edvards koji se probio 2010. filmom "Monsters" (Čudovišta), sada se prihvatio snimanja filma o još jednom čudovištu - Godzili. U istoimenom filmu igraju Aron Tejlor Džonson, Brajan Kranston, Elizabet Olsen, Seli Hokins i Žilijet Binoš.

Još jedna biblijska tema biće fokus novog filma Rislija Skota "Exodus" gde će Kristijan Bejl, Džoel Edžerton, Eron Pol i Sigurni Viver ispričati priču o Mojsiju. Bejl je Mojsije, Edžerton je Ramzes Amlerija u Španiji izigrava Sinajsku goru.

Šekspirovac Kenet Brana odlučio se za pravu američku zabavu sa sve kokicama i akcijom režiravši film "Jack Ryan: Shadow Recruit". Kris Pajn igra Džeka Rajana u novoj ekranizaciji špijunskih romana Toma Klensija. Pre njega Rajana su igrali Alek Boldvin, Harison Ford i Ben Aflek. Ovaj film se bavi početima Džeka Rajana kao analitičara koji slučajno nabasa na zlokobnog biznismena (Brana) koji gura svet u ekonomsku krizu.

Na veliko platno stiže i film "Pompeii" gde zvezda serije "Igra Prestola" Kit Harington igra roba-gladijatora koji mora da preživi arenu ali i bes majke prirode kako bi spasao svoju ljubav Kasiju koju igra Emili Brauning. Mnogo mišićavih, golišavih tipova, gomila specijalnih efekata i Kifer Saderland kao zli senator garantuju dobru zabavu, piše Gardijan.

Kris Evans repriziraće svoju ulogu Kapetana Amerike u filmu "Captain America: Winter Soldier", a iz Marvelovog univerzuma stiže još jedan film - "Guardians of the Galaxy" gde Kris Prat predvodi grupu neobičnih superheroja među kojima su rakun koji priča (Bredli Kuperovim glasom) i drvo (Vin Dizel), a Džon Si Rajli i Glen Kloz igraju intergalaktične policajce.

Franšiza "Transformersi" dobija nastavak "Transformers: Age of Extinction" gde Mark Valberg igra samohranog oca i pronalazača koji uz pomoć Optimus Prajma i kompanije mora da uništi Deseptikone.

U drugom celu "Spajdermena" naš maskirani junak (Endru Garfild) mora da se izbori sa Rinom (Pol Ðamati) i Elektrom (Džejmi Foks).

Poslednji na listi je nastavak još jedne franšize - "X Men: Days of Future Past" gde Dženifer Lorens, Hju Džekmen, Džejms Makavoj i Majkl Fasbender igraju mutante-heroje. Ovoga puta učenici Ksavijerove Škole za nadarene koriste vremeplov kako bi posetili sebe u budućnosti i tako zaustavili zlo koje se širi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA