Premijera serije "Odeljenje" večeras na TV "Nova"! (FOTO)

Prvu epizodu edukativne serije koja oslikava veliki društveni problem - širenje droge u osnovnim školama, gledaoci će moći da pogledaju u 22 sata na "Novoj" televiziji

  • 5

Gledaoci "Nove" televizije imaće priliku da u utorak 14. januara, u 22 sata premijerno pogledaju prvu epizodu nove serije "Odeljenje", koja se bavi društveno-odgovornim temama, među kojima je i droga u osnovnim školama.

Seriju, koja je u produkciji "Nove", režirali su Uroš Tomić i Nikola Ležaić, dok su scenario napisali Vuk Ršumović, Peđa Jerotijević i Dušan Bulić. Glavne uloge poneli su Anica Dobra, Goran Šušljik, Dragan Petrović Pele, Igor Benčina, Boris Jager, Petar Benčina, Nada Šargin i drugi.

Rasprostranjenost droge u srpskim školama je rastući društveni problem čije žrtve nisu samo mladi ljudi uvučeni u pakao droge već i njihove porodice. U glavnoj ulozi je visokomoralni i nepotkupljivi policajac Gaga (Petar Benčina) koji počinje da radi u odeljenju za suzbijanje narkomanije i krijumčarenja u Beogradu.

Zajedno sa kolegama iz odeljenja se bori protiv pohlepnog i beskrupuloznog narko-dilera Popa koji je trgovinu heroinom uveo u osnovne škole u kojima od maloletnika pravi armiju svojih dilera. Jedna od njegovih poslednjih žrtava je Viktor (14) (Jovan Negić), koji nakon tragične smrti starijeg brata postaje lak plen za Popa. Borbu za Viktorovu budućnost i spasenje, Gaga doživljava kao intimnu bitku za koju je spreman da stavi na kocku i sopstveni život.

Gledaoci će pratiti ovu dinamičnu  edukativnu seriju na programu "Nove", a posebnu autentičnost seriji daje podatak da je scenario rađen uz podršku odeljenja uprave beogradske policije koja je ustupila svoje materijale i resurse kako bi se što verodostojnije prikazala metodologija širenja droge među maloletnicima u srpskim školama.

Podizanje svesti publike je ključan korak u suzbijanju ovog problema u našem društvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    15. januar 2014 | 02:46

    Svaka cast za seriju...Napokon neka prava na nasim prostorima...Bravoo

  • Elvio

    19. januar 2014 | 16:31

    Serija je super. Samo me zanima dali ce se nastaviti jer sam gledak Samo prvu epizodu.? Na kom programu pocinje I u koliko sati.?

  • Tomislav

    31. avgust 2019 | 02:01

    Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA