Kejt Mos proslavila 40. rođendan naslovnicom u "Plejboju"

Britanski top-model dana zašla je u petu deceniju života a poznati časopis ukazao joj je čast naslovnicom i foto-editorijalom u najnovijem broju

  • 2

Britanska manekenka Kejt Mos proslavila je danas 40. rođendan. Manekenstvom se bavi više od 25 godina, a još dominira svetom mode koji joj teško odoleva, uprkos skandalima.

Supermodel tokom 1990-ih i 2000-ih godina, sada već ne više tako mlada Britanka nije nikada dosadila. Od reklama za Kelvina Klajna do naslovnice najnovijeg broja "Plejboja", Kejt i dalje fascinira.

Slavna manekenka je jednom prilikom izjavila da bi bila rokenrol pevačica da nije model.

- Kejt je uvek imala rokenrol stav, što se može videti i po njenoj garderobi. Ona je jednostavno ''kul'' - komentarisala je Ketrin Ormerod, urednica modnog časopisa "Gracija" koji je slavljenici posvetio čitavih 17 stranica.

Rođena u Londonu, Kejt Mos je zakoračila u svet mode sa 14 godina. Zbog mršavosti i bledog izgleda proglašena je predvodnicom "heroin šika", optužena da glorifikuje drogu i podstiče anoreksiju.

Kejt je danas, prema magazinu Forbs, četvrti najplaćeniji top model na svetu sa zaradom od 5,7 miliona dolara godišnje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA