Rani radovi srpskih folkera - Vera Matović (VIDEO)

Svoju karijeru je započela sa harmonikašem Ratomirom Matovićem, za koga je bila udata

  • 0

Opšte je poznato da srpski folkeri kao zmija noge kriju stare snimke svojih prvih nastupa i pojavljivanja u medijima! Međutim, u eri Interneta, vrlo je teško takve "uratke" sačuvati od znatiželjnika i svih onih koji su skloni da od takvih videa naprave javnu sprdnju i podrugivanje.

Telegraf.rs nastavlja da otkriva kako su na početku karijere pevali Ceca "Zanovetak" Ražnatović, Indira "Proždrnuće" Radić, Dragana "Nije Lejdi Gaga" Mirković, ali i Jeca, Dara, Seka, Super Sneki i još neki!

 

16. VERA MATOVIĆ - ŠAPNI MI SAMO JEDNOM DA

Vera Matović je rođena u Čačku.

Svoju karijeru je započela još 1974. godine. Objavila je preko 20 albuma i isto toliko singlova. Pored svoje pevačke karijere, Vera Matović je takođe glumila u popularnoj seriji Kamiondžije, gde je stekla veliku popularnost kao i sama serija.

Svoju karijeru je započela sa harmonikašem Ratomirom Matovićem za koga je bila udata. Neki od njenih najvećih hitova su "Hajde, hajde milovanje moje", "Javi se", "Pastirice mlado i milo". Osvajala je nagrade na kultnim festivalima "Šumadijski sabor", "Ilidža", "Poselo 202" i mnogim drugim.

Pogledajte nastup na Televiziji Sarajevo iz 1984. godine:

(Mladen Mitrić / Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA