MADONA I DŽEKSON POTROŠILI MILIONE: Ovo su najskuplji spotovi svih vremena! (VIDEO)

Ako je sudeći po vremenu nastanka skupih videa, "zlatno doba" devedesetih iznedrilo je neke od najskupljih ekranizacija pesama, što zbog visokih cena specijalnih efekata u to vreme, to i zbog vrtoglave zarade pevača

  • 5

Na listi najskupljih spotova ikada, među zvezdama koje nisu "žalile ni dinar" prilikom ekranizacije svojih pesama, prednjače pop ikone Majkl Džekson, Madona i Britni Spirs, dok njihovi preskupi video klipovi svakodnevno broje nove klikove na internetu.

Kralj popa i bog originalnosti Majkl Džekson za ekranizaciju dueta "Scream", koji je snimio sa sestrom Dženet, "otvorio" se neverovatnih sedam miliona dolara! Set je bio napravljen iz 13 delova, dok je samo na rasvetu "otišlo" 175.000, a kompijuterski odrađeni svemirski brod koštao je "tričavih" 65.000 dolara.

"Scream" je 1995. godine osvojio nagradu za najbolji video.

Samo pola miliona manje od rekorda, za snimanje svog najnovijeg spota iz 2013. godine, odvojila je Britni Spirs, koja je za video "Work bit*h" iskeširala čitavih 6,5 miliona dolara! Naime, najviše je koštala promena lokacija, zatim Lamborgini, specijalni efekti, kostimi, kao i koreografije igračica.

Pevačici se uloženi novac verovatno isplatio, budući da na Jutjubu spot ima više od 77 miliona pregleda.

Ova lista ne bi bila potpuna bez pop ikone Madone, koja za svoje spotove nije gledala koliko je ulagala, te je za numeru "Die Another Day", koju je ekranizovala 2002. godine, izdvojila 6,1 milion!

Spot je inspirisan scenama iz "Džejmsa Bonda", a u jednom delu, Madona se mačuje sama sa sobom, dok su u skoro svakom kadru korišćeni specijalni efekti.

Da pevačica ne štedi na svojoj karijeri, dokazuje i njen spot za pesmu "Express Yourself" iz 1989. godine, koji je koštao pet miliona dolara, što je tada ujedno bio i naskuplji video za pesmu ikada.

Niz najskupljih videa neupitno nastavlja kontroverzna pevačica, i to sa hitom "Bedtime Story" iz 1995. godine, za koji je takođe iskeširala pet miliona dolara. Ovu cifru na računu opravdali su brojni specijalni efekti, koji su dočarali nadrealan prizor. Snimanje je trajalo šest dana, dok je montiranje zahtevalo nedelje rada. Video je bio pravo otkrovenje toga doba, te je bio prikazan i na velikom bioskopskom platnu.

Spot Majkla Džeksona iz 1991. godine "Black or white" počinje zvezdom filma "Sam u kući" Mekolijem Kalkinom, dok se u jednom od kadrova pevač se transformiše u pantera, a 11-minutni video sadrži toliko efekata da je krajnji račun bio neverovatnih 4 miliona dolara.

Ništa manje od Džeksona nije izdvojila ni grupa "Guns N' Roses", koja je numeru "Estranged" iz 1993. godine ekranizovala za 4 miliona, što je potpuno razumno kada se uzme u obzir to da se u spotu pojavljuje obalska straža, helikopter, tanker, kao i dva aviona, te 10-minitni video podseća i na kratki akcioni film.

Pi Dedi je sledeći na listi najskupljih spotova sa numerom "Victory" i ekranizacijom koju je adaptirao režiser Markus Nispel. Video je posvećen filmu "The running man" i za njega je izdvojio "samo" 2,7 miliona dolara.

Mc Hamer 15-minutni spot za hit "2 Legit 2 Quit" 1991. godine platio je 2,5 miliona dolara. Vrtoglava cifra uključila je i koncertnu binu, dok je u videu prava "ludnica" od scenografije, koraografije, ali i specijalnih efekata.

Svoje mesto na ovoj prestižnoj listi našli su se i Maraja Kari i Džej Zi sa hitom "Heartbreaker" iz 1990. godine.

Ako je sudeći po vremenu nastanka najskupljih spotova, devedesete godine bile su "zlatno doba" za mnoge zvezde, koje su tada bile spremnije da odvoje milione za ekranizaciju pesama, što zbog visoke cene specijalnih efektata, što zbog vrtoglavih zarada u to vreme.

(J. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA