MEDIJSKI RAT: "Ostrvo" sinoć krenulo i na Pinku i na B92!

Televizija B92 sinoć emitovala seriju koja se zove isto kao i dugo najavljivana serija "ružičašte" televizije, i to u istom terminu, u 20.15

  • 9

Televizija B92 je sinoć u 20:15 emitovala seriju "Ostrvo", u istom terminu kada se na televiziji Pink emitovala dugo najavljivana serija sa istim imenom!

I dok na B92 tvrde da je u pitanju slučajnost, na Pinku su ubeđeni da konkurencija pokušava da ih sabotira. Još je čudnije što je u najavi tv programa "devedesetdvojke" pisalo (a i dalje piše) da će se u pomenutom terminu emitovati serija "Istražitelji iz Majamija".  Međutim, iznenađene gledaoce je na ekranu dočekala serija "Ostrvo", američke prozvodnje.

"Ružičasta" televizija je svoju seriju, grčke produkcije, najavljivala nekoliko nedelja, a premijerno je prikazala u ponedeljak uveče.

- Konkurencija očajnički pokušava umanji ogroman uspeh Pinkove serije "Ostrvo". Ali, narod Srbije ume da prepozna kvalitet, pa su samo ispali smešni i ovim potezom su se srozali najniže što mogu. Vlasnicima B92, Grcima, je očigledno mnogo žao što su njihovi sunarodnici ovu kvalitetnu seriju prodali nama. Ali, ko gubi ima pravo da se ljuti - saopšteno je Telegrafu iz Pres službe RTV Pink.

Urednik filmskog i serijskog programa na televiziji B92 Aleksandar Kostić kaže za Telegraf.rs da je serija "Ostrvo" emitovana, ali da on ne zna ništa više od toga.

- Nemam pojma da li ima veze sa serijom na Pinku, ali mislim da je u pitanju slučajnost- rekao nam je Kostić.

On je dodao i da nema objašnjenje za to da u programu na sajtu televizije piše da se u 20.15 umesto serije "Ostrvo" emitovala serija "Istražitelji iz Majamija".

Čije će "Ostrvo" bolje proći kod publike ostaje da se vidi, tek nije teško zaključiti da se u pozadini pomalo komične situacije sa dve serije istog imena zapravo krije rat dve TV imperije. Sa jedne strane medijskog carstva Grka Minosa Kirjakua, vlasnika grčke TV Antene, pod čijom šapom se u Srbiji nalaze TV Prva i B92, i domaćeg mogula Željka Mitrovića, koji je pored TV Pinka suvlasnik i TV Avale.

Sukob je, sudeći po sinoćnjem "ratu Ostrvima" ponovo počeo da se zaoštrava, a njegove nastavke ćemo sigurno gledati i narednih godina, nešto nalik na sapunice kojima i jedna i druga imperija pokušavaju da u srpskom gledalištu uvećaju svoje rejtinge.

(M.Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    29. februar 2012 | 13:09

    E ljudi sta trazi ova b92 kada se shlitna novaku, i hoce da se takmice sa pinkom to je kao da ja igram tenis sa novakom, mnogo su smesni

  • aca

    29. februar 2012 | 12:43

    Uspeh serije ostrvo??? Njima je share od 26% u terminu 20-21h USPEH??? Na grafiku gledanosti se tacno vidi da je publika razocarana Ostrvom,koje je krenulo od 20h sa rejtingom od 14% i bilo u konstantnom padu ,da bi u 21:30 zavrsilo sa svega 8%. Dakle OSTRVO JE RAZOCARALO!

  • nemanja

    29. februar 2012 | 12:42

    Ali Suljo na Prvoj turskoj je vristanje...:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA