TOP 5 ljubavi političara i pevačica!

Telegraf vam predstavlja listu od 5 ljubavnih estradno-političkih priča o kojima se pouzdano znalo i onih o kojima se samo šuškalo

  • 2

To da političari vole pevačice nije nikakva novost! Niti su napisi o vezi Ane Bekute i Milutina Mrkonjića trend koji je zavladao ovim prostorima u novije doba. Telegraf.rs vas podseća na ljubavi koje su bile aktuelne u sedamdesetim, osamdesetim i devedesetim godinama 20. veka. O nekima se samo šuškalo, a neke su bile dostupne na očigled javnosti.

1. Josip Broz Tito i Gertruda Munitić

Tito se u vreme svoje duge vladavine viđao sa zagrebačkom operskom divom Gertrudom Munitić, što je bila strogo čuvana tajna koju je javnost "provalila" mnogo kasnije. Na predsedničkim prijemima, ili, kako su to mediji naglašavali, "za Tita", Gertruda je nastupila četrnaest puta. Već nakon nekoliko nastupa, proglasili su je Titovom ličnom pevačicom, potom ljubavnicom, a strani mediji nazivali su je njegovom četvrtom nevenčanom suprugom. Čak kada su Gertrudu pozvali da peva u Americi, uslovljavali su je da ispod slike na plakatu piše da je Titova žena. Ona je kasnije izjavljivala da među njima nije bilo ničega, ali da Maršala izuzetno ceni jer je bio "velik čovjek i velik državnik". Da li je još u nečemu bio "velik" nismo doznali od Gertrude.

2. Olivera Katarina i Miladin Šakić

Udaju glumice i pevačice Olivere Katarine za potpredsednika vlade grada Beograda Miladina Šakića sredina nije dobro prihvatila. Venčali su se 1. Februara 1970, a venčanje je proslavljeno u Skupštini grada Beograda, po želji njihovog kuma Branka Pešića, gradonačelnika. Par je tačno na godišnjicu braka dobio sina Maneta. Njih dvoje su izazivali veliku ljubomoru i zavist, kad god bi se negde pojavili zajedno. Razumljivo, jer je Olivera važila za najfatalniju ženu tog doba.

3. Vesna Vukelić Vendi i Vojislav Šešelj

Tokom devedesetih godina prošlog veka svakako da je Vesna Vukelić Vendi bila jedna od najpoznatijih zavodnica sa naše estrade. Upoznala je skoro sve tadašnje političare, a sa liderom Srpske radikalne stranke bila i u vezi. Prema njenim rečima, Šešelj ju je jednom prilikom čak i zaprosio. To je bilo pre nego što se oženio sa sadašnjom suprugom Jadrankom. - Bio je šarmantan, ali ja sam procenila da on nije prava osoba da bi mi bio suprug. On je pravi tip vođe, naprosto osvaja ljude oko sebe - izjavila je Vendi nedavno za bivšu ljubav.

4. Vesna Zmijanac i Milorad Vučelić

O ljubavi velike zvezde sa jednim od lidera SPS-a Miloradom Vučelićem, koji je devedesetih bio i direktor moćnog RTS-a, brujala je čaršija. Vučelić je spotovima svoje drage prekidao Drugi TV Dnevnik i odvodio reportažna kola na Sveti Stefan gde je Vesna sa ekipom snimala TV-spot "Idemo na more" sa Rambom Amadeusom. Pevačica je na njega potrošila čak 40.000 maraka, a tada se šuškalo da je Vučelić sve finansirao iz budžeta RTS-a. Za novogodišnji program 1995. Vučela je želeo da od Vesne napravi i glumicu, pa je snimio jednočasovnu dramu, koja je tada proglašena najvećim promašajem! Posle te romanse Vesna se gotovo pet godina utapala u alkoholu, i kako sama kaže, stigla do "dna života".

 

5. Milutin Mrkonjić i Ana Bekuta

Na proslavi rođendana ćerke Šabana Šaulića, velikog prijatelja Milutina Mrkonjića, između ministra i pevačice Ane Bekute je, navodno, proradila ljubavna hemija. Mrka bukvalno nije mogao da odvoji pogled od nje. Mada, ni Ana nije bila hladna. Videlo se da su počele da sevaju varnice. Ostali gosti su ih zadirkivali, i to im je oboma prijalo. Na kraju je Ana pevala samo za Mrkonjića. Čak su i jedno drugome udelili komplimente. "Ona je prava bomba!", izjavio je za Anu Mrka, a ona je odgovorila da je Mrka "lafčina i po".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    9. jun 2012 | 04:49

    Koliko je nasih estradnih "umjetnica" zavrsilo po krevetima domacih politicara, znaju njihovi vozaci. Milorad Vucelic nije samo overio "Zmiki" njegova vikendica je upoznala Jami, pa jednu bivsu misicu itd. Vendija se moze pohvaliti da je opozicionrka, ona je propustila nekoliko "lidera" opozicionih stranaka i uopste nije bila gadljiva. Za ove se zna, sta cemo sa onima koje vaze kao smerne i postene, a malo koji od elite iz politickog vrha ih nije zvekno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA