MAJSTORI ROKENROLA: Deep Purple oduševili 10.000 fanova u "Areni"! (FOTO)

Jan Gilan i ekipa su svirkom koja je trajala skoro dva sata razgalili publiku i dokazali da još nisu za staro gvožđe jer uživo zvuče fantastično

  • 13

Kao i prethodnih nekoliko puta kada su gostovali u Beogradu, "Deep Purple" su i sinoć u "Kombank areni" održali odličan koncert i nastupom u kojem su kombinovali žestinu koja im je u krvi, malo mirnije solaže i drugačije aranžmane pojedinih numera, oduševili oko 10.000 ljudi! 

Mnogo godina je prošlo, i naravno da britanski rokeri nisu onaj isti sastav sa kultnog trostrukog albuma "Live In Japan" sa početka sedamdesetih, nema tu više ni Ričija Blekmora i pokojnog Džona Lorda, ali "Deep Purple" i dalje zvuče sjajno i znaju da "zapale" publiku.

Normalno je i da Jan Gilan više ne može da izvuče vokalne deonice koje su ga učinile jednom od ikona rokenrola, međutim, i u 69. godini je on daleko od penzionera i zvuči veoma dobro.

Pesme sa novog albuma "Now What?", sa kojima su "Deep Purple" započeli koncert, naišle su na mlak odziv publike koja počinje da se budi uz "Strange Kind Of Woman". Uz neizbežne solo deonice svih članova grupe, koje su oduševile publiku, atmosfera se zagreva uz "The Mule", sjajnu "Lazy", a regularni deo nastupa se završava u žestokom ritmu, sa hitovima za sva vremena - "Space Truckin'" i "Smoke On The Water" koju peva cela "Arena".

Na bis, Jan Gilan i drugovi sviraju produženu verziju čuvene numere "Hush", a koncert završavaju fenomenalnom "Black Night". Nakon skoro dvočasovne svirke, Gilan je publiku pozdravio rečima:

- Hvala vam, bili ste neverovatni, volimo vas!

Inače, na koncertu su bili predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, Ivan Ivanović, Dejan Cukić, Aca Seltik, Đule Van Gog i drugi.

A.N.

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IP MAN

    19. februar 2014 | 07:32

    Čarobna svirka, neponovljivi muzičari, jedino mi je žao što nisu svirali velike hitove a meni omiljene pesme (Child In time, Soldier of Fortune, When a blind man cries),imam i jednu zamerku organizatorima...u fan pitu je bilo previše ljudi tako da je u jednom trenutku morala da intervenise medicinska ekipa...sve ostalo je bilo fenomenalno!!!!!!!!!!!!

  • Dallape

    19. februar 2014 | 02:41

    Znao sam da je roker u dusi, jaci od Obame.

  • Neo

    19. februar 2014 | 12:32

    Legendarni deep purple!samo toliko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA