X FACTOR: Aleksandra Brković i Aleksa Perović ispali, žiri se dosađivao! (FOTO)

"Znam da sam naporan, ali sve ovo je dosadno! Od toliko lepih domaćih filmova, svega, svi ste uzeli neke strane, dosadne pesme, sve je to lepo, vi lepo pevate, ali dosadno je! Šta se pravimo Englezi veći nego što jesmo", oštar je bio Joksimović

  • 17

Budući da u superfinale "X Factora" ulazi samo petoro takmičara, u večerašnjoj emisiji ispalo je dvoje. Sa izuzetno malim brojem glasova publike vanredno je izbačena Aleksandra Brković. Ne dugo za njom, put kuće krenuo je i Aleksa Perović.

Zbog malog broja glasova, produkcija je odlučila da se Brkovićeva ne kvalifikuje za dvoboj, u kojem su ostali Maid i Aleksa. Uz mnogo dvoumljenja, žiri je glasao nerešeno, te je ispao takmičar sa manje glasova publike, što je u ovom sličaju bio Perović.

Žiri u sastavu Emina Jahović, Željko Joksimović, Kristina Kovač i Kiki Lesendrić, večeras je ocenjivao pevačko umeće kandidata u izvedbi pesama iz filmova i serija, dok je publika glasovima donela odliku ko napušta takmičenje.

Veče je otvorio Aleksa Perović, kojeg je spremala Emina Jahović, koji je otpevao pesmu grupe "Vruć vetar" "A sad adio". Romantična balada podigla je publiku na noge, a sve pohvale dobio je i od žirija, dok su se Kristina i Željko već na samom početku posvađali.

Nakon Alekse na bini je zablistao Maid Hećimović, koji je već jednom napustio takmičenje. On je prisutne razgalio i razmrdao numerom Dada Topića "Flojd" iz filma "Nacionalna klasa", a ovom prilikom pokazao i talenat za ples. Sve je prštalo od pozitivne energije, što žiri nije mogao da ignoriše.

Njegov mentor Željko, napomenuo je da on nikako nije bio za ovu numeru, ali se ipak oduševio načinom na koji je Maid ovo izneo.

Najmlađa takmičarka Ilma Karahmet odabrala je numeru iz crtaća za sve ljubitelje savršene lutke Barbie "I Need To Know", i svojim slavujskim glasom okružena balerinama dočarala bajkoviti prizor.

- Ilma, imam utisak da si se prvi put obukla kako se osećaš. Mala princeza. Ja ne znam ovu pesmu, prvi put sam je čula - rekla je Emina, dok je Željko iskoristio priliku da odvrati Kristini i prokomentariše da Ilma ne treba da se brine oko odeće koju oblači.

- Vidim da si uživala u nastupu i jako se radujem činjenici da napreduješ. Nemoj obraćati pažnju na kritike za oblačenje, ti si još dete. Pola nacije plače kad ti pevaš, ko vidi haljinu - rekao je Joksimović.

Ništa manje publiku nije oduševio ni makedonski tamičar Daniel Kajmakoski, koji je svoje vokalne mogućnosti pokazao u staroj numeri "Unchained Melody" od "Righteous Brothers". Iako Kristina nije bila zadovoljna njegovim nastupom, njene kritike pobio je Kiki Lesendrić.

- Bio si dobar tehnički, ali me ova tvoja izvedba nije dovela do vrhunca! - rekla je Emina i izazvala smeh u publici, dok je Željko rekao da je Danijelova pesma bila dosadna.

Sledeći je nastupio Lukijan Ivanović sa pesmom Bila Vitersa "Aint No Sunshine". Emotivna numera dirnula je ženska srca, a imune na ovaj senzualan glas nisu bile ni Emina i Kristina. Željko je i ovom prilikom napomenuo da je očekivao domaću pesmu.

Cirkusku atmosferu dočarala je Aleksandra Brković numerom "Reflection" Kristine Agilere, a dočekale su je ovacije publike.

- Ja sam celo vreme očekivala... Evo celo vreme, neću reći sve vreme, ali znam! Žao mi je kad vidim ovakav vokal, ovakvu scenografija, sve na mestu, ali me ništa ne dodirne, ništa me ne proždere - rekla je Jahovićeva.

- Znam da sam naporan, ali sve ovo je dosadno! Od toliko lepih domaćih filmova, svega, svi ste uzeli neke strane, dosadne pesme, sve je to lepo, vi lepo pevate, ali dosadno je! Šta se pravimo Englezi veći nego što jesmo - nije štedeo reči kritike Željko.

Na binu je, potom, nastupio bend Kristine Kovač "Doktori" sa dobro poznatom pesmom "I'll Be There" iz legendarne serije "Prijatelji", dok je čitav studio đuskao sa njima, a nakon nastupa, sala je uglas skandirala je njihovo ime!

- Preslatki ste, divni, ali niste bili dovoljno dobri - rekla je Emina, koju su prekinuli zvižduci negodovanja publike, dok je Kristina rekla da je zadovoljna, iako je nastup bio haotičan.

Za kraj ljubitelje dobre muzike oduševila je Tamara Milanović, koja je izvela hit pesmu britanske zvezde Adel "Skyfall", iz filma "Tajni agent 007", međutim, njen performans pokvarile su neudobne potpetice.

- Ti si savršena! Ali postoji momenat koji je uticao, a to su tvoje štikle, nisi sigurna na njima i to je uticalo da 70 odsto tvog perfromanska ostane iza bine -  rekla je Emina.

- Tvoj engleski je potpuno savršen, nisam čula da neko od vas ovako dobro izgovara reči. Ipak, ovo nije tvoj maksimum - napomenula je Kovačeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Galadriela

    25. februar 2014 | 21:53

    Zar je moguće da devojčica od 13 godina bude ovako ufurana,umisljena????

  • VOX

    25. februar 2014 | 21:23

    Dosadno do bola. Pretvorilo se u običan šou, uništili su format totalno. :/

  • Dara

    25. februar 2014 | 22:56

    Zar je bitna nacija,ove se radi o pevanju,a Ilma je definitivno sjajna.Vlado mali savet,nacionalizam je izgubio sve bitke.Budi normalan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA