EKS-JU SONG: makedonska, slovenačka i hrvatska Evrosong pesma (VIDEO)

Telegraf predstavlja makedonsku, slovenačku i hrvatsku pesmu za Evrosong. Željko Joksimović, naš adut, promoviše u subotu, 10.marta

  • 0

Predstavljanje kompozicija kojim će se eks-Ju države takmičiti na  Pesmi Evrovizije u Azerbejdžanu uveliko traju. I dok se sa nestrpljenjem očekuje pesma kojom će našu zemlju reprezentovati Željko Joksimović, pre nekoliko dana svoj hit adut promovisala je Makedonska Kaliopi Bukle.

Predstavnik Srbije na Evrosongu, Željko Joksimović nastupiće u subotu, 10. marta, u specijalnom šou programu na Prvom programu RTS-a i tada će i Srbija imati prilike da čuje koji je naš muzički adut.

Kaliopi Bukle predstavljaće Makedoniju na sa pesmom "Crno i belo". Ona je u sredu u šou emisiji na MKTV-a predstavila pesmu kojom će pokušati da svojoj zemlji obezbedi dobar plasman u Azerbejdžanu. I srpska publika imaće prilike da čuje ovu numeru u finalu šoua "Ja imam talenat" u nedelju.

Ovogodišnja pesma Bosne i Hercegovine na 57. takmičenju za pesmu Eurovizije, biće prvi put javno izvedena u programu BHT-a 15. marta.  Iste večeri, emitovaće se i spot kojim će pesma "Korake ti znam" biti promovisana širom Evrope. Bosanska predstavnica Maja Sar nastupiće u drugoj polufinalnoj večeri, 24. maja, u Bakuu.

Nina Badrić  predstavljaće Hrvatsku izvođenjem svoje stare/nove pesme "Nebo". Pevačica je direktno pozvana da predstavlja naše komšije na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrope, ali je ipak na HRT-u održana "Dora", a u sat vremena gledaoci su mogli da pogledaju i poslušaju hitove koji su obeležili Nininu karijeru. Tada je i odlučeno koja će njena pesma biti predstavnica.

Predstavnik Crne Gore je Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. On je prihvatio poziv RTCG da u maju 2012. nastupa u Azerbejdžanu u ime mlade države u cilju brendiranja, kako sam kaže. Pesma još nije predstavljena, a snimana je u Ljubljani, u studiju popularnog slovenačkog muzičara Roberta Pešuta, poznatijeg kao Manjifiko.

Sloveniju će na 57. Eurosongu predstavljati Eva Boto sa pesmom "Verjamem". Ona će biti 18. po redu predstavnik Slovenije na ovom takmičenju. Eva će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri Evrosonga 2012, 24. maja, kada će nastupiti i predstavnica Bosne i Hercegovine.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA