≫ 

Zvezda čuvenog ostvarenja "Moje pesme, moji snovi" preminula u 69. godini, 4 nedelje nakon što joj je dijagnostifikovana bolest

- Heather je bila deo porodice. Zaista nema drugog načina kojim je moguće opisati članove ekipe filma "Moje pesme, moji snovi" - navodi se u izjavi nosioca autorskih prava kompozitora Rodgers & Hammerstein

  • 0
Foto: Profimedia

Glumica koja je igrala lik Luise fon Trep u kultnom ostvarenju "Moje pesme, moji snovi", preminula je u 69. godini života.

Glumica Heather Menzies-Urich preminula je na Badnji dan, 24. decembra, 4 nedelje nakon što su joj lekari dijagnostifikovali tumor na mozgu. To je potvrdio glumičin sin Rajan, a prenosi TMZ.

- Heather je bila deo porodice. Zaista nema drugog načina kojim je moguće opisati članove ekipe filma "Moje pesme, moji snovi". Bila je vesela i pozitivna članica u skupini sedmoro dece. Srećni smo što smo je poznavali i i ona će srećno i dalje živeti u tom prekrasnom filmu. Nedostajaće nam - navodi se u izjavi nosioca autorskih prava kompozitora Rodgers & Hammerstein

Heather je 1965. godine, kada je premijerno prikazano ostvarenje "Moje pesme, moji snovi", imala 15 godina. Glavne uloge u pomenutom filmskom mjuziklu igrali su Džuli Endrjuz i Kristofer Plamer. Heather je rođena 9. decembra 1949. godine u Torontu, a bila je u braku sa glumceom Robertom Urihom sa kojim je i nekoliko puta glumila.

Foto: Tanjug/AP

Ostvarenje ''Moje pesme moji snovi '' osvojilo je pet "Oskara", među kojima za najbolji film, režiju i muziku, a svakako je obeležilo karijeru Džuli Endrjuz. Ključ uspeha ovog filma vidi u tome što je dobro urađen, ima odličnu muziku i efektnu scenografiju, a tu su i avantura i ljubavna priča.

Film koji je osvojio ceo svet baziran je na istinitoj priči o porodici Fon Trap koja je 1938. godine od nacista prebegla u SAD, gde su nastupali kao Trapp Family Singers.

Songovi iz filma "The Sound of Music", "Do- Re- Mi" i "My favorite things" postali su klasici koje danas često izvode Ledi Gaga, Meri Džej Blajdž i Keli Klarkson.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA