Spilbergov "DOUŠNIK" od četvrtka u bioskopima (FOTO) (VIDEO)

Film u čijem su stvaranju učestvovala najpoznatija imena Holivuda: Spilberg kao reditelj, Tom Henks i Meril Strip u glavnim ulogama i Džon Vilijams kao kompozitor muzike

  • 0

Najnovije ostvarenje Stivena Spilberga DOUŠNIK (THE POST) od ovog četvrtka kreće u bioskopsku distribuciju u Srbiji.

Film u čijem su stvaranju učestvovala najpoznatija imena Holivuda: Spilberg kao reditelj, Tom Henks i Meril Strip u glavnim ulogama i Džon Vilijams kao kompozitor muzike. Dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije, trostruka Oskarovka Meril Strip i dvostruki Oskarovac Tom Henks po prvi put zajedno u istorijskoj političkoj drami Stivena Spilberga.

Radi se o istinitom događaju i aferi "Pentagon Papers", odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine.

Foto: Promo

Radnja je fokusirana  na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima. Uz ova dva velikana američke glume, Spilberg  je okupio stvarno impresivnu postavu glumaca: Alison Bri, Keri Kun , Dejvid Kros.

Foto: Promo

Uz uzbudljivu priču, genijalne glumce, verujemo odličan scenario i rediteljsku palicu, očekujemo dramu koja će ući u trku za Oscara. Do premijere filma koja je zakazana za četvrtak 11.01 , pogledajte odličan trejler.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA