Tinejdžeri krivi za obaranje "Despacita"sa Jutjuba: Dva Francuza se "zaigrala", pa napravila haos

Hakovali su i video snimke drugih pop zvezda, među kojima Selene Gomes, Tejlora Svifta, Keti Peri, Krisa Brauna i Šakire

  • 2

Dvojica francuskih državljana optužena su u Parizu nakon hakerskog upada na popularnu internet stranicu sa video snimcima na Jutjubu.

Na meti hakera prošle godine našao se niz muzičkih videa, uključujući hit Portorikanca Luisa Fonsija "Despasito", koji je najgledaniji muzički video na Jutjubu svih vremena, objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

"Despasito" ima više od pet milijardi pregleda. Naslovnu stranicu "Despasita" hakeri su zamenili slikom maskiranih i naoružanih osoba.

Nestao video sa 5 milijardi pregleda: Hakeri izbrisali spot za "Despacito" sa Jutjuba! (FOTO)

Kancelarije tužioca u Parizu imenovala je dvojicu osumnjičenih 18-godišnjaka kao Nasim B. i Gabrijel KAB. Iz kancelarije je saopšteno da je policija osumnjičene prvobitno identifikovala po njihovim imenima na internetu "Prosoks" i "Kuroiš".

Na meti hakera bile su i druge poznate ličnosti, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Hakeri su uspeli da uđu u profil popularne muzičke platforme "Vevo" na Jutjubu gde su izmenili naslovne strane pesama, a na neke su postavili propalestinske poruke.

Hakovali su i video snimke drugih pop zvezda, među kojima Selene Gomes, Tejlora Svifta, Keti Peri, Krisa Brauna i Šakire.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA