≫ 

Otkriveni detalji tragične smrti glumca Rivera Finiksa: Njegova tadašnja devojka progovorila posle 25 godina

Talentovani glumac preminuo je u 24. godini, a kao zvaničan uzrok smrti navedena je kombinacija heroina i kokaina

  • 0
River Finiks/ Printskin: Youtube/ rivjudephoenix

Glumac River Finiks (River Phoenix) bio je jedna od najvećih holivudskih zvezda, a njegov život okončan je prerano, 20. oktobra 1993. kada je imao samo 23 godine.

Punih 25 godina kasnije, njegova tadašnja devojka Samanta Matiz (48), ispričala je u ispovesti za "Gardian" detalje o toj kobnoj noći. Sa Riverom je bila i u trenutku njegove smrti.

Ona, River i njegov stariji brat Hoakim Finiks, kao i sestra Rejn, krenuli su u izlazak i uputili se ka noćnom klubu u Los Anđelesu, čiji je vlasnio bio Džoni Dep.

Iako je Samanta mislila da se neće zadržavati u klubu, kada su stigli River joj je rekao kako su tu neki ljudi koji žele da on svira sa njima i pitao da ostane.

Glumac je preminuo 1993. godine/ Foto: Profimedia

- Odmah sam znala da nešto nije u redu. Nešto što ne razumem. Nisam videla da se neko drogira, ali on je bio pod dejstvom nečega i nije mi bilo prijatno zbog toga - ispričala je Samanta, koja je pristala da uđu u klub misleći da se neće dugo zadržati i da će potom krenuti kući.

- 45 minuta kasnije bio je mrtav - rekla je i počela da plače.

Upoznali su se kada je ona imala samo 19 godina, kada joj je u klubu zatražio cigaretu. Tvrdi kako je bio predivna osoba koja je svima pomagala, a kada je njemu bila potrebna pomoć, nikoga nije bilo. Tri godine kasnije dobili su ulogu u istom filmu.

River i Samanta upoznali su se na snimanju istog filma/ Foto: Profimedia

Ispričala je kako se te noći vratila iz toaleta i shvatila kako su Rivera i još jednog muškarca izbacili iz kluba, posle čega je izašla na ulicu i zatekla ga kako leži na podu u grčevima.

- Počela sam da vičem na drugog muškarca, pitala sam ga šta je uzeo, a on mi je rekao da ga ostavim na miru jer mu kvarim užitak - ispričala je.

Hoakim je tada pozvao hitnu pomoć, a poziv je kasnije emitovan na svim radio stanicama.

- Ima napade, molim vas, požurite, on umire! - jecao je u telefonsku slušalicu. Međutim, kada su došli lekari su samo konstatovali smrt. Zvanično je kao uzrok smrti navedeno da je umro od kombinacije heroina i kokaina.

Riveru Finiksu predviđali su sjajnu karijeru/ Foto: Profimedia

VIDEO: Španska serija: Šta se desi kada se bivša i sadašnja devojka poznatog pevača sretnu na istom mestu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA