≫ 

Na današnji dan, pre 38 godina, ubijen je Džon Lenon: Ovako je legendarni pevač "Bitlsa" govorio o Jugoslaviji

- Sve moje simpatije na strani su komunizma. To je sistem budućnosti, a verujem da ga upravo vi Jugosloveni nastojite stvoriti - rekao je Lenon svojevremeno zagrebačkom novinaru Konstantinu Milesu

  • 11

8. decembra 1980. godine svet je šokirala vest da je legendarni pevač "Bitlsa" Džon Lenon ubijen. Njega, je kao što je poznato, ubio Mark Dejvid Čepmen, ispred zgrade Dakota u Njujorku. Lenon je tada ima samo 41. godinu.

Džon je imao bogatu muzičku karijeru, kako kako član grupe "Bitls", tako i solo. Njegovi najpoznatiji hitovi su "Imagine", "Jealous Guy", "Give Peace a Chance".

Sa Džonom Lenonom svojevremeno je davne 1969. godine u Amsterdamu imao prilike da razgovara čuveni zagrebački novinar Konstantin Miles, a legendarni "Bitls" govorio je i o Jugoslaviji.

- Ja sam mnogo slušao i čitao oko toga što se događa kod vas. Joko (Joko Ono, Lenonova supruga) i ja bili bismo presrećni ako bismo mogli da posetimo vašu zemlju da to sve vidimo. Da razgovaramo s vašim ljudima, studentima, radnicima i intelektualcima, da im govorimo o našim idejama - rekao je Lenon Milesu.

Pevač grupe "Bitls" je naveo da je imao velike simpatije prema radničkom samoupravljanju u Jugoslaviji.

- Sve moje simpatije na strani su komunizma. To je sistem budućnosti, a verujem da ga upravo vi Jugosloveni nastojite stvoriti - rekao je svojevremeno Lenon Milesu, prenosi Yugopapir.

(Telegraf.rs/Yugopapir/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђура

    8. decembar 2018 | 20:18

    Зато је и убијен.Отишао у САД да живи,а био за комунизам и залагао се за мир у свету.Али САД жели ратове јел им доноси профит.

  • kg

    8. decembar 2018 | 20:36

    LEGENDA KRALJ !!!

  • rilimil

    8. decembar 2018 | 21:05

    Zašto li stradaju dobri ljudi ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA