≫ 

Stalone otkrio tajnu iz "Rokija" staru 42 godine: Da nije bilo ovog gospodina i njegovog izuma, scena gde Balboa trči uz stepenice nikada ne bi bila uspešno snimljena (FOTO (VIDEO)

- Sve te scene gde sam trčao slobodno i gde sam se peo uz stepenice, snimio je bez ikakvog mrdanja - napisao je Stalone

  • 0

Svi oni koji su gledali serijal filmova "Roki" sigurno se sećaju one legendarne scene iz prvog dela ovog ostvarenja, koje je premijerno prikazano davne 1976. godine, kada Roki Balboa žestoko trenira, trči kroz Filadelfiju, penje se uz stepenice. Silvester Stalone, koji je igrao ovog boksera, otkrio je da je za snimanje ove scene bio zaslužan jedan čovek, kamerman Geret Braun, ali i njegov izum koji se i dan danas koristi u filmskoj industriji i na televiziji.

- Veoma zanimljiva fotografija... Kamerman i pronalazač je po prvi put u filmu Roki koristio kameru pod nazivom "Steady Cam", koja je totalno napravila revoluciju u filmskoj industriji i koja se koristi u 90 odsto slučajeva u svakom filmu i TV emisiji koja se pravi dana. Bilo je to malo čudo da je on živeo u Filadelfiji. Sve te scene gde sam trčao slobodno i gde sam se peo uz stepenice, snimio je bez ikakvog mrdanja... Kamerman Geret Braun, koji je visok 2,04 metra, trčao je uz stepenice brzo kao ja, ali je to činio sa strane, dok je gledao u monitor. Ovo ne bi moglo da se snimi sa konvencionalnom opremom... Ovaj mali film snimljen je samo za 26 i po dana, i to bi bilo apsolutno nemoguće bez gospodina Brauna i njegovog neverovatnog izuma- napisao je Stalone na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram

Very interesting photo… Rocky was the first time a local Cameraman and inventor named Garrett Brown used a Camera called the STEADY CAM Which TOTALLY revolutionized the film industry and is used in 90% of every film and TV show made today !!! It was a minor miracle that he just happen to live in Philadelphia. All those scenes of me running freely and finally up the steps Without a single bump… The cameraman, Garrett Brown , who Was 6 foot seven , ran up the steps as fast as me , but almost sideways while looking at a monitor!Could not have been done with conventional equipment…. This little movie was only made in 26 and a half days, and Would’ve been absolutely impossible without Mr. Brown and his amazing invention!A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on

 

Podsetimo se te scene:

VIDEO: Bivša žena Silvestera Stalonea se porodila u 55. godini, pa poručila: "Verujte u čuda"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA