≫ 

Lijamu Nisonu zbog rasističke izjave zabranili da dođe na premijeru filma!

- Nisam rasista. Nisam je isključivo pitao koje je rase bila ta osoba. Pitao sam je i za visinu i težinu, boju kose, boju očiju - rekao je Nison na tu temu

  • 5

Čuveni glumac Lijam Nison nije se pojavio na premijeri filma "Cold Pursuit" u utorak, 5. februara, u Njujorku, nakon odluke organizatora da je tako najpametnije!

Razlog je taj što je početkom nedelje na konferenciji za medije povodom predstavljanja filma "Cold Pursuit" šokirao javnost rasističkom izjavom, a kako bi se izbeglo suočavanje sa novinarima Lijam nije došao na premijeru.

Nison je nepirjatno iznenadio fanove izjavom da je pre 40-ak godina krenuo u osvetnički pohod nakon što mu je voljena osoba silovana.

- Ona se sa silovanjem nosila na neverovatan način, ali moja prva reakcija je bila da sam je pitao zna li ko joj je to učinio. Nije znala. Pitao sam koje je rase bila ta osoba. Rekla je da je bio crnac. Sišao sam dole i hodao uokolo sa palicom, u nadi da će mi neko prići - rekao je Nison dodavši da je nedelju dana šetao nadajući se da će neki "crni gad2 izađi iz nekog paba i pokušati da ga napadne, kako bi glumac mogao da ga ubije.

Lijam Nison, Foto: AP/Tanjug

- Bilo je užasno, ali naučio sam lekciju iz toga. Naposletku sam pomislio koji vrag ja radim?! Razumem tu potrebu za osvetom, ali iz toga se rađa samo nova potreba, samo ubijanje i ubijanje - zaključio je glumac.

Međutim, Nison je u emisiji "Good Morning America" rekao da nije imao želju da povredi nijednu rasu.

- Taj incident se dogodio pre skoro 40 godina. Nikad neću zaboraviti kako sam se osećao u tom trenutku. Bio je to najpre nagon za udarcem i osvetom. Četiri ili pet puta izašao sam napolje i tražio koga ću prebiti. Nakon toga sam uhvatio samog sebe u tome što radim. Otišao sam da se ispovedim kod sveštenika - ispričao je u emisiji.

Lijam Nison, Foto: AP/Tanjug

- Nisam rasista. Nisam je isključivo pitao koje je rase bila ta osoba. Pitao sam je i za visinu i težinu, boju kose, boju očiju - rekao je Nison.

VIDEO: Dvojica prijatelja pronašli originalan način da se izbore sa rasizmom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA