≫ 

Džeger operisao srce, Ozi Ozborn se povredio, pa je morao da otkaže turneju... Da li je došao kraj rok muzici kakvu znamo?

Rokenrol velikanima ne cvetaju ruže ovih dana

  • 4

Rokenrol, jedan od najpopularnijih pravaca, doživavljava teške trenutke. Naime, pojedine rok legende muče sa zdravljem. Frontmen "Rolingstonsa" Mik Džeger (75) nedavno je morao da ide na operaciju srca. On je uspešno operisan i trenutno se oporavlja. Zbog ovoga je grupa "The Rolling Stones" morala da otkaže turneju.

Još jedna rokenrol legenda je doživela peh. Naime, Ozi Ozborn (70) je pao, povredio se i morao je da odloži turneju.

Ozi Ozborn Foto: AP/Tanjug

Slavni muzičar Pit Tauzend takođe muči muku sa zdravljem, a gotovo je gluv.

Sa svakom oproštajnom turnejom, sa svakim biografskim filmom, nostalgičnom kompilacijom najvećih hitova i svaki put kada umre neka od rok ikona iz sredine prošlog veka, budi se strah o tome kakva je budućnost tog muzičkog pravca, prenosi Hina.

- Bolno je to što mnogi od njih umrli ili onemoćali. Oplakujemo što smo izgubili njih i njihovu muziku i to što više nikada nećemo iskusiti njihove koncerte - rekla je Diana Adams, autorka brojnih knjiga o muzici.

Problemi, kada su u pitanju rokenrol i rokenrol muzičari, u praksi su očigledni. Naime, neki od najvećih svetskih muzičkih festivala rokerima daju sporedne bine. Na dodeli Gremi nagrada već godinama unazad nema mesta za rokenrol u televijskom prenosu uživo.

U avgustu će obeležiti 50 godina festivala Vudstok, gde su rokeri po pravilu uvek vodili glavnu reč. Sada, kako stvari stoje, tako neće biti. Organizatori jesu pozvali rokenrol legender Karlosa Santanu i Roberta Planta, ali će program popuniti pre svega pop i R'n'B zvezde, poput Džeja Zija i Majli Sajrus.

Robert Plant Foto: AP/Tanjug, sxc.hu/compose

Mnogi misle da je rokenrol zadnje dane slave doživeo devedesetih godina prošlog veka, kada su "žarili i palili" bendovi kao što su "Nirvana", "The Smashing Pumpkins", "The Red Hot Chili Peppers", "Pearl Jam" i "Soundgarden".

Međutim, mnoge hip-hop zvezde, i pored svega, smatraju da će "duh" roka živeti zauvek.

(Telegraf.rs/izvor: Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    16. april 2019 | 19:47

    Stasali Jala i Buba.

  • penzioneri

    16. april 2019 | 19:27

    treba da uzivaju u penziji a ne umisljaju da su i dalje rokeri

  • zoran

    13. novembar 2019 | 12:06

    Zato je propevala Stanija, Maca i vas polusvet u kojem zivite. Rock je nacin zivota i razmisljanja, nije samo muzika..upamtite vi sto volite cajke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA