≫ 

"Imam poremećaj, ali više se ne stidim": Pevačica otvorila dušu i otkrila od čega boluje

Ona je navela da je zbog pomenutog poremećaja isplakala more suza, ali da joj se lakše sada kada je od fanova i prijatelja dobila brojne poruke podrške

  • 3

Bibi Reksa (29), američka pevačica albanskog porekla, boluje od bipolarnog poremećaja. Ona se tim povodom javno obratila svojim obožavaocima.

Naime, ona je u svojoj emotivnoj poruci sa celim svetom podelila kako se trenutno oseća i kakve probleme ima.

- Dugo nisam razumela zašto se osećam tako bolesno. Zašto imam loše faze u kojima ne želim da napustim kuću ili budem u blizini ljudi, ali i uspone za vreme kojih ne mogu da spavam i konstantno stvaram. Sad znam zašto. Imam bipolarni poremećaj i više se ne stidim - napisala je pevačica na svom Tviter nalogu.

Bibi Reksa, Foto: Instagram/beberexha

- Nadam se da ćete me prihvatiti ovakvu kakva jesam. Ne želim da me žalite. Želim da me prihvatite. To je sve. Volim vas - poručila je.

Ona je navela da je zbog pomenutog poremećaja isplakala more suza, ali da joj se lakše sada kada je od fanova i prijatelja dobila brojne poruke podrške.

Pevačicine poruke na Tviteru na temu obolenja, Printskrin: Twitter/BebeRexha

ŠTA JE BIPOLARNI POREMEĆAJ

Bipolarni poremećaj, poznat i kao manično-depresivni poremećaj, predstavlja prisustvo promena raspoloženja kod osobe koje osciluju od potištenog depresivnog do povišenog maničnog raspoloženja.

Kada je osoba depresivna, ona se oseća tužno i beznadežno, gubi interes i ne uživa u većini aktivnosti. Kada se raspoloženje promeni u suprotnom smeru, osoba se oseća euforično i puno energije. Promene raspoloženja mogu se javiti nekoliko puta godišnje ili nekoliko puta na dan.

Iako je bipolarni poremećaj trajno stanje, osoba može održavati ravnotežu uz pomoć lekova i psihoterapije.

Bipolarni poremećaj se deli u nekoliko podtipova, od kojih svaki ima različite simptome:

Bipolarni poremećaj tip I – promene raspoloženja značajno utiču na posao, školovanje i odnose sa ljudima. Manične epizode mogu biti teške i opasne.

Bipolarni poremećaj tip II – ovaj tip je blaži od tipa I. Može se pojaviti povišeno raspoloženje, iritabilnost ili neke promene u funkcionisanju, ali osoba i dalje može da nastavi sa svakodnevnim aktivnostima. Umesto potpuno ispoljene manije, ove osobe imaju hipomaniju koja je manje ozbiljna od manije. Kod ovog tipa periodi depresije traju duže od perioda manije.

Ciklotimija – ciklotimni poremećaj je blagi oblik bipolarnog poremećaja. Kod ciklotimije hipomanija i depresija mogu biti nagle, ali manija i depresija nisu toliko teške kao kod drugih tipova bipolarnog poremećaja.

Simptomi bipolarnog poremećaja variraju od osobe do osobe.

VIDEO: Rekla sam sinu: Ne znam kako ću umreti, ali od ove bolesti neću:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdara

    17. april 2019 | 18:55

    Sta je sa ovim pevacima, svi poremeceni, evo sad citam da je i Bojan Tomovic priznao da ima Bipolarni poremecaj, Bog im dao pare i popularnost, al dzabe sve kad zdravlje izgubis...

  • sandra

    17. april 2019 | 20:05

    Kakvi prsti 🤮

  • Deda Radoje

    17. april 2019 | 20:12

    Hm...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA