Njegova porodica jedna je od najmoćnijih, ali je zbog jednog pogrešnog koraka uspeo sve da izgubi

Vil je morao doneti odluku nakon što je precrtao fakultet i smisliti plan u kom će smeru krenuti njegova muzička karijera

  • 3
Vil Smit, Will Smith Vil Smit, Foto: Tanjug/AP

Vil Smit (51) godinama važi za jednog od najslavnijih muškaraca Holivuda, koji svoje talente pokazuje kroz glumu, komediju, produkciju i muziku.

Smit je, zahvaljujući svemu navedenomu, imao priliku da ostavi sjajan utisak u različitim područjima šoubiznisa, i za sada nema nameru da se zaustavi. No, kao što je to često slučaj u Holivudu, ni njega život nije uvek mazio i pazio.

Danas na spomen njegovog imena većini prvo na pamet padne "Princ iz Bel Aira", odnosno istoimena serija u kojoj je Vil odigrao glavnu ulogu do koje je došao zanimljivim putem. Baš kao i njegov lik, i on je odrastao u velikoj porodici, sa roditeljima koji su se kasnije razveli, dve sestre i bratom. Kao najmlađe dete pohađao je privatnu osnovnu katoličku školu, a od malih nogu pokazivao je zabavljački duh i talenat.

Voleo je da repuje u svojoj sobi, da piše pesme i da sanja kako će jednog dana stajati na velikoj pozornici, pred gomilom obožavatelja. Zbog toga je doneo odluku da nakon srednje škole neće upisati fakultet. Iako je dobio poziv sa prestižnog Instituta za tehnologiju u Masačusetsu, za rani inženjerski program, nije hteo da ga prihvati, jer je bio ubeđen da je njegova budućnost u muzici.

Dok je celi život bio pred njim, Vil je morao doneti odluku nakon što je precrtao fakultet i smisliti plan u kom će smeru krenuti njegova muzička karijera. Tada je osnovao poznati duo DJ Jazzy & The Fresh Princ. Dvojac se upoznao kada je Vilu bilo 16 godina i istog su trenutka odlučili da sarađuju, delili su strast prema muzici i bili su savršen spoj. DJ Jazzy Jeff postao je producent, dok je Vil preuzeo mikrofon, a sve drugo je istorija.

Vil Smit Vil Smit/Foto: AP/Tanjug

1985. godine izdali su svoj prvi hit "Girls Ain't Nothing but Trouble", a uskoro su potpisali ugovor sa slavnom izdavačkom kućom Jive Records i objavili prvi album "Rock the House".

Nisu uspeli ni da se okrenu, a Jazzy i Vil postali su međunarodne zvezde, ostvarivali uspeh za uspehom i zarađivali mnogo novca. No, slava i bogatstvo vrlo lako udare u glavu, u šta se i sam Vil uverio kada je uspeo da potroši gotovo sve zarađeno u vrlo kratkom roku. Tačnije, između 1988. i 1989. godine potrošio je toliko da se u celu priču morala uključiti vladina finansijska agencija kojoj je dugovao 2,8 miliona dolara. Zbog toga je ostao bez honorara i zaplenjene su mu mnoge vredne stvari.

Osim što je izgubio bogatstvo, Vil je iz dana u dan gubio i slavu. Drugi album nije ostvario ni približan uspeh kao prvi, a on nije video izlaz iz takve situacije. Osećao se bespomoćno, no njegova tadašnja devojka došla je na ideju o učestvovanju u tok-šouu "The Arsenio Hall Show", gde je slučajno upoznao filmskog producenta i muzičara Benija Medinu.

Većina ljudi ne zna da se sitkom "Princ iz Bel Aira" temeljio delimično na stvarnim životnim događajima i situacijama. Tačnije, na životu Benija Medine koji je, nakon što je zaradio milione zahvaljući svojoj muzici, hteo da napravi emisiju o tome i tražio je pravog glumca za to.

Vil je uspeo da impresionira Benija u vrlo kratkom roku i znao je da je on savršen izbor.

Smit je prvo bio zbunjen Benijevom ponudom, jer nije bio glumac. Bio je reper i nije znao ništa o glumi, no nakon nekog vremena shvatio je da ne sme da odbije tu priliku i za nekoliko nedelja našao se na setu serije koja je počela da se emituje 1990. godine i momentalno je postigla uspeh. Gledaoci su bili oduševljeni Vilovom glumom i smislom za humor. Zahvaljujući tome, ali i staroj slavi, uskoro su počele da mu stižu ponude iz Holivuda. Prvi veliki film bio je "Six Degrees of Separation" iz 1993. godine.

will smith vil smit Vil Smit/Foto: Tanjug/AP

Uskoro mu se posrećilo i na ljubavnom planu.

Snimajući "Princa iz Bel Aira" na setu je upoznao prvu suprugu Šere Zampino, s kojom se venčao 1992. godine, a iste su godine postali i roditelji sina Vilarda Karola "Treya" Smita III. Porodica je na početku bila srećna, no čini se da je život ispod reflektora bio pretežak, pa su se Vil i Šere razveli nakon 3 godine braka.

Nijedan razvod nije zabavan, ali čini se da Vil nije dugo tugovao zbog toga. Tačnije, stvar je postala zanimljivija kada je glumica Džada Pinke u jednom od intervjua spomenula kako se viđala s Vilom dok je još bio u prvom braku. Oni su se, takođe, upoznali na setu serije, a hemija između njih nije se mogla izbeći. Venčali su se 1997. godine, dobili su sina Džedena i ćerku Vilo, a u srećnom braku su i dan danas.

Porodica Smit jedna je od najpopularnijih u Holivudu, a to mogu zahvaliti talentima kojima su svi nadareni i što su ostvarili uspehe na različitim područjima. Uz to, zajedno su radili na mnogim projektima.

Vil Smit, Will Smith Vil Smit i Džada Pinket/Foto: Tanjug/AP

Vil i Džada uspeli su da održe porodicu na okupu, nakon što su u braku više od 20 godina i unatoč pritiscima slave i bogatstva uspeli ostati verni jedno drugom, njihova imena retko su se spominjala u preljubničkim aferama, a nekoliko su puta izjavili kako se njihova veza danas nalazi na novom nivou, piše Dnevnik.hr.

Naime, više se međusobno ne doživljavaju kao bračni partneri, već kao životni saputnici.

Iako je u svetu šoubiznisa od 1985. godine, Vil ne planira uskoro u penziju.

Poslednji film koji je snimio - "Aladin" - oborio je sve rekorde na blagajnama, a njegove obožavatelje posebno veseli snimanje novog nastavka filma "Zločesti momci", zajedno sa Martinom Lorensom, čiji je prvi deo izašao 1995. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA