• 9

Kako je majka rođenog sina jednom rečenicom gurnula u svet droge: Pakao Daglasovih u 4 zida

"Neću biti dobar s tobom jer mislim da ćeš umreti. Predoziraćeš se ili će te neko ubiti, ili ćeš ti nekoga ubiti. Pokušavam da se emocionalno pripremim za to", rekao je otac sinu, koji je u to vreme prodavao najskuplju drogu

  • 9

Kameron Daglas (40), sin legendarnog holivudskog glumca Majkla Daglasa (75), sa 7 godina prvi put se susreo sa drogom, i to zahvaljujući njegovog majci.

Naime, Dajandra Luker (63) je pobesnela kada je pronašla vrećicu marihuane među Majklovim stvarima, što je besno pokazala detetu.

"Kamerone, znaš li šta je ovo? Tvoj otac se drogira!", rekla je dečaku od 7 godina. Tada je sve i počelo.

To se dogodilo nedugo pre nego je Majkl počeo da vodi sina na zabave s drugim zvezdama. To je bio tek početak njegovih dugogodišnjih problema s drogama. Kada je imao 26 godina, bio je otet u otmici koju je isplanirao sam Majkl Daglas, unajmivši trojicu muškaraca koji su ga strpali u crni kombi i odvezli na rehabilitaciju, koja nije bila baš uspešna.

Kameron Daglas, Kirk Daglas, Majkl Daglas

Tri generacije - Kameron, Kirk i Majkl Daglas, Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello/Invision

Dve godine kasnije Kameron se našao na jednom filmskom setu u Irskoj gde je snimao horor film, ali nakon nedelju dana snimanja ponestalo mu je heroina i morao je odleteti avionom u Nemačku kako bi nabavio nove zalihe.

Sve opasnosti koje vrebaju jecu holivudskih zvezda snašla su Kamerona, od nesigurnosti, bezbrojnih iskušenja, emocionalnog pritiska do pokušaja da nadmaši slavnog roditelja. Mnogi su se našli u sličnim situacijama ali on je u ranim 20-im postao teški zavisnik od heroina, ali i nešto gore. Postao je diler koji je okolo šetao s pištoljem i spavao sa sačmaricom ispod kreveta.

Danas 40-godišnji Kameron iza sebe ima odsluženu zatvorsku kaznu u trajanju od gotovo 8 godina, a na slobodu je izašao 2016. godine. Trezan je nekoliko godina, napisao je memoare u kojima je iskreno progovorio o svim problemima koji su ga snašli u životu i odnosu s ocem...

Cameron Douglas, Kameron Daglas

Kameron Daglas, Foto: Profimedia/Backgrid

Majkl uvek brani sina, nazivajući ga sjajnim i slatkim detetom. No, prema njegovoj knjizi "Dug put do kuće", objavljenoj ove nedelje u Americi, Majkl nije uvek bio zabavan kada bi boravio kod kuće. Majkl je priznao da je neke delove knjige teško podneo ali smatra je poštenom i iskrenom.

Naročito onaj u kojem se spominje razdoblje kada se spominje njegov brak s Dajandrom Luker, koju ju oženio kada joj je bilo tek 19 godina i to samo 8 nedelja nakon što ju je upoznao.

Godinu dana kasnije rodio im se Kameron.

Dajandra je mrzela svet Holivuda, čiji je deo postala udavši se za Majkla koji je tada nosio titulu kralja holivudskih zabava. Jednu je priredio i njoj za 21. rođendan u Los Anđelesu i bez obzira što je baš u to vreme operisala mandule, nije je otkazao. Štaviše, dok je ona ležala i odmarala na spratu, on je u prizemlju ludovao do 5 sati ujutru.

Cameron Douglas, Kameron Daglas

Kameron Daglas, Foto: Profimedia/Backgrid

Tokom celog života kameron je bio opsednut da izađe iz očeve senke, baš kao i sam Majkl da izađe iz senke svog oca, slavnog glumca Kirka Daglasa. On je jednom prilikom rekao da se rodio agresivan, te da će verovatno kao takav i umreti, dodajući da se dobro oseća s titulom najomraženijeg glumca Holivuda.

Kameron je izjavio da je kao dečak bio prestravljen Majklovim provociranjem, nervoznim ispadima, te da je od nervoze počeo stalno motati kosu oko malog prsta.

"Kada bismo sedeli za večerom i ako bih slučajno nešto oborio, besan bi eksplodirao, usta su mu se tresla od ljutnje. Kada je on bio u blizini, hodao sam okolo kao po jajima", otkrio je Kameron.

Kameronova majka se udala premlada i nije mogla da se nosi sa takvim životom. Ispunila je sve njihove luksuzne kuće opasnim kućnim ljubimcima, poput afričke divlje mačke i agresivnim majmunima. Nakon 8 godina braka saznala je za Majklovu aferu s glumicom Ketlin Tarner, pa je insistirala da se vrate u Njujork, što dalje od Holivuda.

Emi nagrade, dodela Emi nagrada

Majkl Daglas, Foto: Tanjug/AP

U to vreme je Kameronu je bilo 8 godina i tada je obožavao oca, iako njega gotovo nikad nije bilo kod kuće zbog brojnih snimanja. Majkl mu je dopuštao da puši, nije ga držao podalje od svojih razuzdanih zabava na Majorci, a kada bi gosti otišli, on je sa svojim prijateljima tražio ostatke droge i konzumirao ih...

S 13 godina pio je alkohol i drogirao se, kupovao marihuanu na ulici, eksperimentisao s haluciogenim gljivama i LSD-jem. Danas veruje kako je to bio rezultat usamljenosti i ulaska u loše društvo.

Početkom 90-ih brak njegovih roditelja se počeo raspadati, a on je zbog upotrebe droga izbačen iz škole. U to je vreme sam Majkl je završio na odvikavanju i to samo kako bi umirio suprugu koja ga je pronašla u krevetu s drugom ženom.

Kad je Kameron imao 17 godina, počeo je uzimati heroin i tekući kokain. Uskoro je postao toliko očajan da je kokain ubrizgavao u vene tri puta u jednom satu.

Majkl Daglas

Majkl Daglas, Foto: Profimedia/INSTAR Images

Roditelji, koji su često bili odsutni, tada nisu imali pojma o njegovoj zavisnosti i problemima s drogom. Dajandra je verovala kako u sobi čuva igračke iz detinjstva zbog nostalgije, a on je u njima zapravo čuvao drogu.

Počeo je naoružan pištoljem da pljačka motele, tukao se i bio nasilan, a jednom se potukao i s ocem. Nekoliko godina proveo je između popravnih domova, rehabilitacijskih centara i kampova za problematične tinejdžere.

Sa 19 godina završio je prvi put u zatvoru zbog nošenja oružja.

Uprkos svim problemima i narušenom odnosu, Majkl je pitao Kamerona da mu bude venčani kum na venčanju s Ketrin Zitom Džouns 2000. godine, iako je bio krajnje ogorčen zbog njega. Tek nakon što je dobio decu s Ketrin, počeo je ponovo da otvoreno razgovara s njim.

"Neću biti dobar s tobom jer mislim da ćeš umreti. Predoziraćeš se ili će te neko ubiti, ili ćeš ti nekoga ubiti. Pokušavam da se emocionalno pripremim za to", rekao je otac sinu, koji je u to vreme prodavao najskuplju drogu.

Kameron Daglas, Kirk Daglas, Majkl Daglas, Ketrin Zita Džons

Kameron, Majkl, Ketrin Zita Džouns i Kirk Daglas, Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello/Invision

Ozbiljniji problem izbegao je kada ga je jednog dana na ulici u automobilu zaustavio čovek i obratio mu se kroz prozor. Dotični je zapravo bio član Američke tajne službe i hteo je samo da ga upozori da će njegovim putem proći bivši američki predsednik Bll Klinton. Međutim, Kameron je nagazio na gas i povukao agenta sa sobom nekoliko metara, a koji je na sreću prošao bez ozbiljnih povreda...

Nakon toga Obaveštajna služba za suzbijanje droge usmerila je svu pažnju na njega, a iako je mislio da Majkl nije upućen u njegove kriminalne aktivnosti, on je sve dobro znao i bio je taj koji ga je pokušao da ga upozori da dolaze po njega.

"Izađi iz kuće odmah, dolaze po tebe", nazvao ga je i rekao mu.

Majkl Daglas

Majkl Daglas u ulozi Gordona Geka. Foto: Profimedia/Ferrari

Policija ga je na kraju našla u hotelskoj sobi jednog njujorškog hotela. Priznao je sve za posedovanje droge i dilovanje. Majkl i Dajandra su priznali pred sudom da su zakazali kao roditelji.

Nakon što je zatvoren, Kameron se čuo s ocem više nego ikada pre, pisali su jedan drugom pisma svake nedelje, a s dedom Kirkom se dopisivao jednom u dve nedelje. Zahvalio im je na sebi svojstven način. Naime, tetovirao je njegove likove na na torzu, piše Dnevnik.hr.

On ni u zatvoru nije prestao da se drogira, već je uhvaćen s drogom iza rešetaka, pa mu je kazna udvostručena. Upadao je i u tuče, a zbog svega je u samici proveo dve godine.

Na slobodu je izašao 2016. godine, a danas je u srećnoj vezi s učiteljicom joge Vivijan, koja mu je rodila ćerku. Tvrdi da je zahvalan što porodica nije odustala od njega iako to nije zaslužio.

VIDEO: Kevin Spejsi sa zgodnim menadžerom u šetnji Beogradom

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ja

    Eto nek ga je majka gurnula, otac tu nista nije kriv... A naslova Boze mili...

  • Petra

    Operisala "MANDULE"???? O budi Bog s'nama, MANDULE, aaaaaa, MANDULE 🙈🙊🙉

  • Halo

    Pa Majkl Daglas je srbin!Edukujte se malo!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima