• 0

"Ne znam kome je bilo bolje nego meni..." Tužne reči Džejmija Olivera o bankrotu

- To je život i moraš se fokusirati na pozitivu - optimističan je Džejmi

  • 0

Slavni Džejmi Oliver (44) gostovao je u šouu "The Graham Norton", gde je emotivno govorio o svemu što je doživeo otkako se njegovo restoransko carstvo raspalo i doživelo fijasko.

Naime, u maju 2019. godine bankrotirao je lanac njegovih restorana, pa je Džejmi više od 20 morao da zatvori, a hiljadu ljudi izgubilo je posao.

Sada konačno otkriva šta je tačno pošlo po zlu i dovelo ga do neočekivanog životnog preokreta.

- Bilo je to 13 godina teškog rada, a "Fifteen" je bio moja beba. Međutim, ostao sam bez novca, ostao sam bez svega i bilo je zaista teško. Jednostavno se moraš sabrati i pokušati krenuti dalje. Imao sam najbolje od svega i ne znam kome je bilo bolje nego meni. Onda sam doživeo i najgore trenutke, ali to je život i moraš se fokusirati na pozitivu - rekao je.

Džejmi Oliver, Jamie

Džejmi Oliver, Printskrin: Youtube/The Graham Norton Show

Džejmi planira da otvori nove restorane u Velikoj Britaniji, ali će sa tim potezom sačekati kako bi video kako će na sve uticati Bregzit.

- Razmisliću o svemu, ali nakon Bregzita. Ukoliko imate biznis u ovoj državi, ne piše vam se dobro narednih pet godina. Bilo je teško i jako je puno stvari koje treba posložiti - zaključio je.

Iako su britanski restorani, uključujući i Džejmijev lanac italijanskih restorana, zatvoreni, oni izvan države nastavili su da funkcionišu. Danas na 27 svetskih tržišta poseduje 70 restorana, koji funkcionišu kao franšize.

Osim finansijski, Olivera je propast velikog dela njegovog biznisa pogodila i na ljudskom nivou. Naime, sa mnogim zaposlenima radio je godinama i prošli su trnovit put, a prilikom zatvaranja i slanja na berzu rada, obratio im se emotivnim mejlom.

- Trenutno ne mogu fizički biti s vama, ali sam hteo svima da se zahvalim što ste srce i dušu uložili u naše restorane. Naši prehrambeni standardi uvek su nas izdvajali od konkurencije i mnogo je toga na šta možete biti ponosni - ohrabrio je kuvar bivše zaposlene.

VIDEO: Slavna glumica uhapšena na protestu

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima