≫ 

"Bila si najdivniji prijatelj više od četrdeset godina. Više ništa neće biti isto"

Od legendarne pevačice benda "Roxette" oprostio se i njen dugogodišnji kolega srceparajućim rečima

  • 1
Roxette

Mari i Per činili su "Roxette" / Foto: Profimedia

Pevačica slavne grupe "Roxette" (Rokset), Mari Fredrikson, preminula je 9. decembra u 61. godini nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću, a ova vest rastužila je milione fanova kultnog benda širom sveta, a najviše njenu porodicu, prijatelje, ali i dugogodišnjeg kolegu Pera Geslea, koji je zajedno sa njom činio čuveni sastav čija je lična karta pesma "It Must Have Been Love".

Mari Fredrikson za sobom je ostavila supruga Mikaela, ćerku Inez i sina Oskara, a svoju tugu za ovim velikim gubitkom prvenstveno na muzičkom polju iskazao je i Per na društvenim mrežama.

- Vreme tako brzo prolazi. Nije puno vremena prošlo otkako smo provodili dane i noći u malom stanu u Halmstadu, slušajući muziku koju smo voleli i delili snove i maštanja. I kakav smo san na kraju ostvarili!

Roxette

Čuveni "Roxette" / Foto: Profimedia

- Hvala ti, Mari, za sve. Bila si fantastična muzičarka, sjajan vokal, neverovatan performer. Hvala ti što si bojila moje crne i bele pesme najlepšim mogućim bojama. Bila si najdivniji prijatelj više od četrdeset godina. Ponosan sam, počašćen i srećan što sam bio u mogućnosti da sa tobom delim toliko vremena, talenta, topline, velikodušnosti i tvog smisla za humor.

- Sva moja ljubav ide tebi i tvojoj porodici. Više ništa neće biti isto - napisao je Gesle u emotivnoj poruci koju je uz fotografiju pokojne pevačice objavio na Fejsbuku.

Ova vest potresla je sve generacije širom sveta. Nema osobe koja nije čula za čuvenu pesmu iz filma "Zgodna žena", a ni onoga ko nije znao ko su "Roxette". Mari svoj imidž i izgled decenijama nije menjala, a kada je 2016. godine saopštila da se povlači zbog zdravstvenih razloga, svet je ostao uskraćen za velike hitove i još veći glas.

A sada kao da je sve utihnulo. Pevačica je nakon 17 godina duge borbe izgubila najvažniju bitku, budući da joj je tumor na mozgu otkriven još davne 2002. a njenim odlaskom otišao je i jedan period života brojnih generacija...

It Must Have Been Love

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    11. decembar 2019 | 01:05

    Počivaj u miru 🙏. Hvala na svim divnim pesmama koje će zauvek ostati i podsećati na tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA