• 1

"Otac je pucao na majku i mene... Pravo je čudo što nas nijedan metak nije pogodio"

Oskarovka Šarliz Teron je kao tinejdžerka trpela nasilje u porodici za koje je bio kriv njen otac alkoholičar

  • 1

Holivudska glumica Šarliz Teron (44) otkrila je da je nije sramota da priča o trenutku kada joj je majka Gerda ubila oca Čarlsa u samoodbrani. Ona je imala 15 godina kada je pijani otac pucao u vrata sobe u kojoj se skrivala sa mamom.

Teron je odrasla na farmi nedaleko od Johanesburga u Južnoj Africi s porodicom. Oca Čarlsa opisuje kao "bolesnog čoveka" i otkriva da je život s alkoholičarem prilično bezizlazna situacija.

- Ta svakodnevna nepredvidljivost života sa zavisnikom je ono što ostaje u vama i postaje na neki način deo vas za ceo život, a ne samo taj jedan događaj koji se završio u jednoj večeri. Moj otac je tad bio toliko pijan da je čudo kako je uopšte stajao na nogama kad je u kuću ušao s pištoljem - objasnila je.

Šarliz Teron Charlize Theron

Foto: Tanjug/AP

Dodala je kako su se majka i ona sakrile u njenu spavaću sobu i naslonile se na vrata, jer je otac pokušavao da provali.

- Zato smo obe iznutra leđima držale vrata da ih ne gurne. Tad se odmaknuo i samo pucao u vrata tri puta. Nijedan od tih metaka nas nije pogodio, što je pravo čudo. A onda je mama u samoodbrani stala na kraj tome - ispričala je glumica.

Nasilje koje je doživela u porodici, smatra, nešto je što se dogodilo mnogima.

- Nije me sramota da pričam o tome, jer zaista verujem da što više pričamo o tim stvarima, to više shvatamo kako nismo sami u svemu tome. Za mene, to je uvek bila borba s činjenicom da sam odrasla uz zavisnika i kakve je to posledice ostavilo na mene - istaknula je.

Šarliz Teron Charlize Theron

Foto: Tanjug/AP

Oskarom nagrađena glumica prisetila se trenutka i kada ju je jedan reditelj neprimereno pipkao kad ju je pozvao na audiciju u svoj dom. Priznala je da mu se izvinila pre nego što je otišl, zbog čega je kasnije bila jako ljuta na samu sebe.

- Jako sam sebe krivila što nisam izgovorila prave reči, što mu nisam rekla da se gubi, što nisam napravila ništa od onoga što zamišljamo da ćemo u takvoj situaciji učiniti - priznala je.

Gotovo istom tematikom bavi se novi film "Bombshell". U njemu igra TV voditeljku, jednu od zaposlenih na američkoj televiziji, koja s kolegama optuži jednog od direktora za seksualno uznemiravanje.

Ne radi se uvek o fizičkom napastovanju, ne radi se uvek o silovanju. Mnoge žene imaju psihološke posledice zbog neprimerene komunikacije, dodira ili pretnji da će izgubiti posao. Sve su to stvari s kojima sam se i ja susrela u karijeri - zaključila je.

đarliz t

Video: Šarliz Teron godinama se bori protiv depresije, a evo kako je otkrila bolest

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima