• 6

Živeo je u bizarnom seks-kultu i gledao brata kako umire: Zato danas prihvata samo uvrnute uloge

Glumac Hoakin Finiks je imao teško detinjstvo, a sve je ostavilo traga na njemu, pa sada glumi samo traumatizovane likove

  • 6

Hoakina Finiksa (45) proslavile su uloge traumatizovanih likova jer je to i sam - odrastao je u seks-kultu, a s 19 godina gledao je smrt rođenog brata.

45-godišnjeg holivudskog glumca Hoakina Finiksa proslavile su uvrnute uloge, a ova poslednja, slavnog Džokera mogla bi mu doneti nominaciju za prestižnog Oskara.

Ipak, i njegovo detinjstvo bilo je prepuno uvrnutih likova i događaja jer Hoakin je odrastao u seks-kultu "Children of God", u kom su odrasli spavali s decom, a žene su seksualnim uslugama regrutovale nove muške članove.

Naime, njegovi roditelji Džon i Arlin Botom 70-ih godina prošlog veka bili su hipiji kojima su spomenuti kult i njegov osnivač Dejvid Brand Berg isprali mozak, pa nisu imali ništa protiv toga da Hoakinov tragično preminuli brat River Finiks ima prvi polni odnos sa samo 4 godine.

Hoakin Finiks

Hoakin Finiks, Foto: Tanjug/AP/Thibault Camus

Deca u kultu bila su odgajana tako da je svet izvan njega opasno mesto prepuno nevernika koji žele da ih ubiju, ali seksualno vaspitanje bilo je najgori deo priče. Seks se ovde smatrao najslavnijim načinom hvaljenja Isusa, a članovi su međusobno delili muževe i žene.

Grupni seks ovde je bio uobičajen, a Berg je najmlađe članove podučavao da trebaju da istražuju svoju seksualnost. Uvek je govorio da sve vrste seksa zadovoljavaju Isusa, bez obzira na to radi li se o odnosu s detetom ili incestu. Zlostavljanje dece ovde je bilo sasvim uobičajeno.

Jedna od žrtava bio je i Bergov posinak Davidito, nad kojim su članovi kulta izvodili razne seksualne činove dok je on imao samo 7 godina. Nakon nekog vremena on je napustio kult i promenio ime, ali demoni iz prošlosti nisu prestali da ga proganjaju. S 29 godina do smrti je izbo ženu koja ga je navodno zlostavljala, a zatim je sam sebi pucao u glavu.

Decu su često tukli vlastiti ili drugi roditelji, a jedna bivša pripadnica u svojoj knjizi je istakla kako je sigurna kako je kult ostavio traga i na Hoakina, kao i na svoj ostaloj deci koja su bila deo njega.

Džoker film

Hoakin Finiks u filmu "Joker" / Foto: Promo

Finiksova porodica je napustila kult kada je on imao 4 godine, a njegov brat River 8. Tada su i promenili prezime u Finiks kako bi označili novi početak za porodicu.

Glumac je kasnije istakao kako veruje da se njegova porodica pridružila kultu u dobroj nameri, smatrajući kako su napokon pronašli zajednicu koja deli jednake ideale, ali gadno su se prevarili. Nakon selidbe u Holivud, svo petoro dece iz porodice Finiks ostvarilo je karijeru u zabavnoj industriji, ali Hoakin je najdalje dogurao.

Ipak, River je preminuo 1993. godine sa svega 23 godine ispred jednog noćnog kluba u Zapadnom Holivudu od predoziranja, a Hoakin je to video. Nikada nije pričao o tome, ali je jednom izjavio samo jednu rečenicu.

- Blizu sam toga da to prihvatim, ali nikada neću razumeti - rekao je Hoakin.

I on sam je imao problema s zavisnošću o alkoholu, zbog čega je bio na rehabilitaciji, ali je priznao da nije pio svaki dan. Pomoć je ipak potražio. Takođe, radi se o glumcu koji privatni život skriva kao zmija noge, pa je tako dugo skrivao i verenicu, glumicu Runi Maru, s kojom danas živi i nema nimalo lepo mišljenje o Holivudu, već ga naziva "čistim sr**em".

- On je odličan da glumi traumatizovane likove jer je i sam takav - živeo je u seksualnom kultu i gledao brata kako mu umire pred očima - jednom je zaključio jedan holivudski producent o Hoakinu, koji je itekako zaslužio Oskara za ostvarenje slavnog Džokera.

Video: Krenula da crta jedno lice. Kada je završila, sve je preplašila slikom

(Telegraf.rs)

Komentari

  • B

    Voleo bih da on glumi Jokera i u nekom sledecem Betmenu sa Jokerom. Tesko da ce boljeg Jokera od njega naci.

  • teatar

    Haokimu je lako da glumi te likove jer je i sam takav. cena vrhunske umetnosti nalaze tAko nešto kao uslov za veliko ostvarenje

  • Miks

    Joker bi bio srednje žalostan film da on ne glumi. Kao i većina fimova sa njim

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima